Now Reading:
Umjesto Rakitića Dalić pozvao Marka Roga
Full Article 3 minutes read

Umjesto Rakitića Dalić pozvao Marka Roga

Hrvatski nogometni reprezentativci okupljaju se u ponedjeljak u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je Marka Roga umjesto dokapetana Ivana Rakitića.
– Razgovarao sam s Rakitićem koji još nije riješio svoj status u klubu te u ovom trenutku nije spreman za reprezentaciju i ne bi mogao dati svoj maksimum. Nemam se sada vremena baviti što će biti kasnije, nadam se najboljem. Ako bude problema, riješit ću ih na svoj način, nema bojazni – objasnio je.
– Zadnji je dan dugačkog prijelaznog roka, nezgodno je što ima još igrača koji nisu riješili svoje situacije, ali valjda ćemo se do treninga okupiti i znati kako stvari stoje. Moramo se pomiriti s time, ja to razumijem, no i za reprezentaciju moramo biti potpuno usredotočeni – tko to ne može, nema potrebe da dolazi. Puno je igrača bilo u pregovorima, puno je upitnika i naznaka, no nećemo žaliti, moramo ostati složni i donijeti bodove. Veseli me da je Jedvaj počeo standardno igrati, dobra je stvar otići iz kluba radi veće minutaže, a Perišićeve su igre u Kovačevom Bayernu također dobitak za nas – dodao je Dalić.
Mateo Kovačić još će obaviti dodatni pregled kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, a kapetan Luka Modrić nije pod znakom pitanja. Nekoliko je riječi izbornik posvetio i Bruni Petkoviću.
– Najmanje je problema bilo s Lukom Modrićem, on je nositelj naše igre i kapetan. On uvijek daje svoj maksimum i ništa nije upitno. Petković je dobro odigrao s Dinamom u jakim europskim i domaćim utakmicama, ima kvalitetu koju je pokazivao i prije, ima moć i treba nam kao klasična špica koja može sačuvati loptu. Očekujem da će nam biti dobitak u nadolazećim dvobojima. Imamo sitnih problema, ali sam optimist i vjerujem u igrače koji su ovdje. Nema puno vremena i prostora za velike stvari na treninzima, ali ne sumnjam da ćemo biti dobri – kaže Dalić.
Hrvatska će u ponedjeljak odraditi regeneracijski trening, a potom ima dva dana priprema uoči puta u Slovačku. Utakmica u Trnavi na rasporedu je 6. rujna, a gostovanje kod Azerbajdžana na rasporedu je tri dana poslije.
– Čekaju nas dva teška gostovanja na kojima trebamo dobar rezultat, a za dobar rezultat trebaju nam koncentracija, kvaliteta i znanje. Morat ćemo uložiti mnogo truda i energije kako bismo se vratili s bodovima. Slovaci su nezgodna, jaka momčad s tri nositelja igre u veznom redu. Lobotka, Kučka i Hamšik udarna su im snaga, žele posjed lopte i dominaciju, Duda im je lažna devetka, a opasan je i Mak na lijevoj strani. Ne smijemo im dati ni prostor ni vrijeme, ali svi su protiv nas maksimalno motivirani, pogotovo jer će imati pun stadion iza sebe. Kao i u Budimpešti, dok smo bili pravi, vodili smo, a kada smo popustili, bili smo kažnjeni. Ne smije nam se isto dogoditi u Slovačkoj – zaključio je izbornik.

tekst i foto: HNS

sjever.hr

02.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.