Now Reading:
U tijeku je sanacija klizišta u Globočecu – projekt financiraju Grad Ludbreg i Hrvatske vode
Full Article 2 minutes read

U tijeku je sanacija klizišta u Globočecu – projekt financiraju Grad Ludbreg i Hrvatske vode

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta u Globočecu. Grad Ludbreg u srpnju je potpisao ugovor o sufinanciranju sanacije klizišta u naselju Globočec procijenjene vrijednosti 432.354,63 kn, od čega će Hrvatske vode financirati 39 posto, odnosno 172.000,00 kn, a Grad Ludbreg ostatak od 61 posto ili 260.354,63 kn.

– Srećom, klizište nije ugrožavalo kuće, ali je ugrozilo prometnicu na dijelu koji je vrlo gusto naseljen. Kroz objavljeni javni natječaj dobili smo izvođača radova koji ima dovoljno iskustva i znanja da sanira klizište – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te najavio da se uskoro kreće s izradom projektne dokumentacije za klizišta u Vinogradima Ludbreškim kako bi bili spremni za prijavu na daljnje natječaje.

Podsjećamo, Grad je potpisao i ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije na području Grada Ludbrega – program izrade projektne dokumentacije za sanaciju klizišta, a radi se o klizištima u naselju Vinogradi Ludbreški ( Vinogradec i Mirna ulica). Vrijednost je 147.000,00kn, a Hrvatske vode financiraju s 50 posto, odnosno 73.500,00kn dok preostali iznos financira Grad Ludbreg.
– U nadolazećem razdoblju planiramo sanirati većinu klizišta, a nadamo se da se neće otvarati nova – zaključuje gradonačelnik.

www.sjever.hr

28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.