Now Reading:
Novi standard u međimurskom zdravstvu – započeo program implantacije srčanih pacemakera
Full Article 2 minutes read

Novi standard u međimurskom zdravstvu – započeo program implantacije srčanih pacemakera

zdravstvo međimurje

Županijska bolnica Čakovec započela je s programom implantacije trajnih elektrostimulatora srca (srčanih pacemakera) na Odjelu za intervencijsku kardiologiju koji su službeno predstavili ravnatelj bolnice doc. dr.sc. Tomislav Novinščak i voditelj Odjela Mihajlo Kovačević, dr.med., spec. interne medicine.

Ovaj se postupak do sada nije radio u našoj bolnici te je njegovim uvođenjem zdravstvena zaštita pacijenata podignuta na još veću razinu. Nastavak je to ulaganja u ljude i opremu zdravstvenog sustava u Međimurskoj županiji koje se kontinuirano provodi. „Uz ulaganje u najmodernije i sofisticirane uređaje kojima opremamo ordinacije i sale, želimo i na ovaj način dati poticaj mladim ljudima, našim doktorima, da razvijaju svoj potencijal i napreduju. Ulaganje u ljude nema alternativu i to je plan kojeg se držimo u sinergiji s Međimurskom županijom kao osnivačem.“, istaknuo je ravnatelj bolnice Novinščak.

U našoj županiji mjesečno postoji potreba za 4 do 6 ovakvih zahtjeva te naši pacijenti više neće morati odlaziti u druge gradove već se međimurski Odjel nastavlja razvijati u Centar izvrsnosti u području intervencijske kardiologije u koji će dolaziti pacijenti iz drugih gradova i regije. Potvrdio je to i njegov voditelj Mihajlo Kovačević, dodavši da će se ugrađivati uređaji koji se koriste za liječenje poremećaja srčanog ritma. Čakovečkoj ekipi u provođenju programa pomagat će docent dr.sc. Vedran Velagić, dr.med. s KBC-a Zagreb, inače rođeni Čakovčanin. Uz početak rada programa implantacije trajnih elektrostimulatora srca, s radom počinje i ambulanta za kontrolu elektrostimulatora.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.