Now Reading:
Održan 14. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Jambora, Kapustića i Vusića – manifestacija nikad posjećenija
Full Article 3 minutes read

Održan 14. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Jambora, Kapustića i Vusića – manifestacija nikad posjećenija

memorijal branitelji kamenica

Procesijom od Župnog dvora do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, u Kamenici je u subotu počeo 14. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma u Kamenici, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom odana je počast trojici spomenutih poginulih hrvatskih branitelja u obrani Vukovara iz kameničke župe, te svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.
Program obilježavanja nastavljen je u popodnevnim satima odavanjem počasti na njihovom posljednjim počivalištima na groblju u Kamenici, gdje je molitvu predvodio vlč. Ivica Horvat. Počast su im uz njihove obitelji, rodbinu i prijatelje, odali i predstavnici braniteljskih udruga Ivanca, Lepoglave i Varaždinske županije, potom izaslanstva grada Vukovara, Policijske uprave varaždinske, Policijske postaje Ivanec, članovi gradskog vijeća Grada Ivanca, nekih ivanečkih političkih stranaka i drugi.

Memorijal je nastavljen u Žarovnici, svečanim otvaranjem 14. izdanja malonogometnog turnira. Svečanost otvaranja vodila je prof. Draženka Stančić, u ime organizatora nazočne je pozdravio predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Krtanjek, koji je napomenuo kako su Jambor, Kapustić i Vusić poginuli u herojskoj obrani grada Vukovara tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, a Darko Blaži, zamjenik načelnika PU varaždinske, podsjetio se također herojstava poginulih policajaca te istaknuo kako su oni jedni od temelja Policijske uprave varaždinske.

Nazočne je u ime grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave pozdravio Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport, koji je, vidno uzbuden, pohvalio organizaciju, te pozvao da se memorijal jedne godine održi u Vukovaru.

Vladimir Debeljak, gradski vijećnik i izaslanik saborskog zastupnika i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, također se prisjetio žrtve poginulih vukovarskih branitelja, jednako kao i general Željko Dvekar, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, koji je naglasio kako zbog žrtve hrvatskih branitelja i svježih rana još uvijek nije vrijeme da se ‘ćirilica vrati u Vukovar’, te turnir proglasio otvorenim.

Potom je dvjema momčadima NK Ivančice Ivanec, koja su odigrala revijalnu utakmicu, poklone uručio Kristijan Vusić, sin poginulog hrvatskog branitelja Stjepana, a izaslaniku gradonačelnika Vukovara, Josipu Palošu, prigodne poklone, prirodni liker od aronije te domaći med, što proizvode dopredsjednik i član predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, Željko Đurin i Zvonko Galić, uručio je predsjednik organizacijskog odbora memorijala Dražen Krtanjek. Paloš je i tom prigodom izrazio zahvalnost na pozivu i počašćenost što je imao prigodu nazočiti memorijalu, te uputio poziv organizatorima za posjet Vukovaru.

www.sjever.hr/aktualno.hr 28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.