Now Reading:
DVD “Mihanović” Gredice ima novo navalno vatrogasno vozilo
Full Article 2 minutes read

DVD “Mihanović” Gredice ima novo navalno vatrogasno vozilo

vatrogasno vozilo klanjec

U subotu je u nazočnosti krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika VZ KZŽ Stjepana Skulibera i predsjednika VZG Klanjec Željka Zajca održana svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-a “Mihanović” Gredice čiju je nabavu financirao Grad Klanjec.

Riječ je o lakom navalnom vozilo marke Iveco Daily 4×4, s duplom kabinom, ugrađenom visokotlačnom pumpom Imovilli 240/ 50 te spremnikom od 1000 litara. Vozilo ima pneumatski rasvjetni stup i vitlo za samoizbavu 5.5 t. Dio je to višegodišnjeg ciklusa opremanja dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Grada Klanjca adekvatnim navalnim i vozilima za prijevoz vatrogasaca te drugom potrebnom opremom za operativno djelovanje te su od ovoga trenutka, kako je ovom prigodom istaknuo gradonačelnik, sva društva koja djeluju u VZG Klanjca adekvatno opremljena sukladno zakonu, uređeni su i legalizirani njihovi domovi, a Grad Klanjec će i dalje brinuti o ovoj važnoj djelatnosti za sigurnost svojih građana i njihove imovine.Vozilo je u prisustvo zadovoljnih članova DVD-a “Mihanović” Gredice, njihovog predsjednika Rudolfa Posleka i zapovjednika Branka Ilića, blagoslovio pater Drago Brglez.

Bila je to ujedno i odlična najava skorog “3. KUP DVD-a „MIHANOVIĆ“ GREDICE 2019.”, vatrogasnog natjecanja koje će se održati 1. rujna 2019. (nedjelja) u blizini vatrogasnog doma u Gredicama za djecu od 6 do 12 godina. 

www.sjever.hr/klanjec.hr 27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.