Now Reading:
ŽUPAN KOREN NA KAVI S NOVINARIMA Informacije o radu županijske uprave „iz prve ruke”
Full Article 3 minutes read

ŽUPAN KOREN NA KAVI S NOVINARIMA Informacije o radu županijske uprave „iz prve ruke”

koren

U prostorijama Koprivničko – križevačke županije u utorak je župan Darko Koren organizirao druženje s novinarima, a glavna su tema bile aktualnosti u radu županijske uprave.

Župan je, kako je istaknuo, organizirao ovaj susret sa željom da novinari „iz prve ruke” dobiju najvažnije informacije vezane uz rad županijske uprave. Podsjetio je na posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića tijekom kojeg su premijera brifirali o brojnim projektima za koje svakako trebaju podršku Vlade.

-Premijer je upozoren na činjenicu da je projekt izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice kapitalan, odnosno “projekt svih projekata”. Podsjetio sam premijera i na raniji razgovor s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, tijekom kojeg je dogovoreno da se radi po fazama odnosno da se što prije dođe s dvije trake do Koprivnice, a da se onda krene s izgradnjom preostale dvije trake – rekao je župan Koren te dodao da je to važno i s gospodarskog aspekta, ali i da će se brzom cestom zaobići naselja. Župan je zaključio da je za taj projekt dobivena nedvosmislena podrška premijera.

Od premijera Plenkovića zatražena je i podrška za projekt Regionalnog odlagališta otpada Piškornica:

-Taj projekt treba potpora i ministra Ćorića i premijera, a za projekt treba iskoristiti sredstva iz EU fondova. Postoji mogućnost da do kraja godine bude raspisan natječaj, stoga do tada treba pripremiti svu potrebnu dokumentaciju.
Župan je sa zadovoljstvom naglasio kako je nakon sastanka s premijerom došlo do pozitivne reakcije od strane resornog ministarstva te da bi uskoro mogao uslijediti sastanak s ministrom Ćorićem.

Jedan od projekata u čijoj je pripremi i realizaciji također potrebna pomoć je potencijalno korištenje geotermalnih izvora na području općine Legrad. Koren očekuje da će se i ovdje uspjeti dinamizirati cijeli proces te ističe kako smatra da upravo ovakvi susreti s državnim vrhom mogu doprinijeti dinamiziranju procesa.

Župan je premijera obavijestio i da Koprivnicko- križevačka županija u suradnji s općinama planira krenuti u gradnju pet sportskih dvorana i školskih objekata.
Kad je u pitanju zdravstvo, riječ je o investicijskom ciklusu od gotovo 55 milijuna kuna gdje prednjače projekti energetske obnove zdravstvenih objekata.

Koren je na sastanku s premijerom razgovarao i o uredu državne uprave, odnosno prenošenju poslova tog ureda na razinu županije. Kazao je kako su pojasnili premijeru da je to složen i nimalo jednostavan proces a upravo to će biti tema sutrašnjeg sastanka s resornim ministrom.

Na kraju, župan Koren spomenuo je i Podravku te ponovio da je premijeru iznio stav da smatra da je postojeća vlasnička struktura optimalna za kompaniju jer, kazao je župan, on zadovoljava privatnim vlasnicom stjecanje dobiti ali i s druge strane jednu stabilnost koja je važna za ljude ovog kraja koji su stvarali ovu kompaniju.

-Ta tvrtka mora biti garant standarda ljudi našeg kraja i upravo je ovakva vlasnička struktura optimalna za to – zaključio je Koren s čijim su se stavom složili i premijer Plenković i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Župan Koren je siguran da će premijer taj stav akceptirati kad i ako za to dođe vrijeme

S.Kalajdžija/Sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.