Now Reading:
Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku u Đurđevcu osvojili igrači iz Srbije
Full Article 3 minutes read

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku u Đurđevcu osvojili igrači iz Srbije

đurđevac odbojka

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku proteklog je vikenda odigrano na terenima ispod Starog grada u Đurđevcu. Jedinstvena lokacija i pustinjski pijesak ovog su puta bili sretni za igrače iz Srbije. U ženskoj su konkurenciji slavile Nina Škarić i Nataša Savović koje su pobijedile hrvatsku kombinaciju Ivanu Ovčinu i Anu Šutalo rezultatom 2:0 (21:6, 21:13).

-Očekivale smo finale. Ove smo sezone zajedno igrale 11 turnira i 11 finala. Mislili smo da je došlo vrijeme da osvojimo turnir. Odigrale smo najbolje finale ove sezone. Vjerujemo da ćemo igrati i zagrebački turnir. Nakon toga se vraćamo odbojci u dvorani– izjavile su pobjednice Nina Škarić i Nataša Savović.

U muškom su finalu slavili Aleksandar Gavrilov i Stefan Basta iz Srbije ispred Nenada Šormaza iz BiH i Martina Jerčića iz Hrvatske rezultatom 2:0 (21:19, 21:14).

 -Turnir je bio jako naporan. Mečevi su bili teški, no prebrodili smo sve prepreke i osvojili zlatnu medalju. Sretni smo da smo došli do najvećeg postolja. Čestitamo svim igračima i vjerujem da ćemo se vidjeti na sljedećem turniru – izjavili su Aleksandar Gavrilov i Stefan Basta.

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku održalo se na zaista nesvakidašnjem, ali zapravo prirodnom mjestu i okruženju. Ovaj, jedan od najatraktivnijih ovoljetnih turnira, u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i grada Đurđevca bio je popunjen natjecateljima do posljednjeg mjesta. Pijesak na kojem su igrali odbojkaši specifičan je pijesak.

Hrvatska Sahara i Krvavi peski nazivi su nastali u narodu ovog kraja kao metafora za nekadašnji saharski izgled i tešku borbu seljaka ratara s pokretnim, “živim” pijeskom koji je zasipao dijelove naselja i poljoprivrednih površina.

 -Imali smo krasan sportski vikend u Đurđevcu. Kao sudionici organizacije možemo biti zadovoljni odazivom kako igrača iz cijele regije tako i publike. Vjerujem da su svi otišli zadovoljni i da će nam se vratiti. Nadam se da će se turnir održati i iduće godine– izjavio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je dodao: „Ovdje se igralo na našem lokalnom žutom pijesku koji se pokazao idealnim za sportove na pijesku!“

Posljednji ovogodišnji turnir Prvenstva Hrvatske održat će se na novim odbojkaškim terenima u Vrapču u Zagrebu od 6. do 8. rujna.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.