Now Reading:
FOTO: VI.OŠ u Varaždinu spremna za novu školsku godinu – pogledajte kako izgleda nova dvorana, a tu su i nove učionice i kabineti
Full Article 2 minutes read

FOTO: VI.OŠ u Varaždinu spremna za novu školsku godinu – pogledajte kako izgleda nova dvorana, a tu su i nove učionice i kabineti

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je sa suradnicima obišao završne radove na VI. osnovnoj školi u Varaždinu. Naime, u projektu izgradnje sportske dvorane i rekonstrukcije VI. osnovne škole Varaždin, dana 21. kolovoza izvršen je tehnički pregled za postupak izdavanja uporabne dozvole, a dan kasnije izdana je Uporabna dozvola za izvedenu rekonstrukciju škole, odnosno 2500 kvadrata novoga prostora.

Novoizgrađena dvorana je dvodijelna, što znači da se time omogućuje da dva razreda istovremeno održavaju nastavu iz tjelesnog, a da pritom ne ometaju jedni druge. Izgrađene su nove učionice i kabineti za STEM područja, proširena je i uređena blagovaonica i nova školska knjižnica, te novi kabineti za pedagoga, logopeda i psihologa.

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo kako će se ovim zahvatom bitno poboljšati uvjeti nastave i pedagoškog procesa na školi općenito.

-Ovo je najveća gradska škola koja postiže odlične rezultate kad je riječ o školskim natjecanjima, te koja provodi pet velikih europskih projekata. Grad Varaždin je izdvojio iznos od 15 milijuna kuna koji su bili potrebni za nadogradnju, što je daleko niže od prethodnog modela JPP-a o kojem se razmišljalo, a koji je trebao stajati oko 160 milijuna kuna. Srećom se od tog modela odustalo 2013. godine. Ovime sada sve škole u gradu Varaždinu, uz obnovu II. i V. osnovne škole, imaju sve potrebne uvjete za školu otvorenih vrata odnosno jedno smjensku nastavu – rekao je gradonačelnik i čestitao ravnatelju Mariu Stančiću na idejama, upornosti i uloženom trudu.

www.sjever.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.