Now Reading:
U Varaždinu održan 5. Kongres savjeta mladih RH – sudjelovala i ministrica Divjak
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu održan 5. Kongres savjeta mladih RH – sudjelovala i ministrica Divjak

mladi

U organizaciji Savjeta mladih Grada Varaždina i Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske, u Varaždinu se od petka, 23. kolovoza, do nedjelje, 25. kolovoza, održao 5. Kongres savjeta mladih Republike Hrvatske. Kongres se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a partneri projekta su bili Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Kongres je u tri dana okupio preko 60 članova savjeta mladih iz raznih dijelova Hrvatske, a za sudionike Kongresa bile su organizirane radionice koje su imale za cilj poboljšati i unaprijediti rad članova savjeta mladih, kako bi oni kroz svoj rad u savjetu poboljšali položaj mladih u svojim lokalnim zajednicama.

Središnji dio Kongresa bila je panel rasprava „Budućnost obrazovanja u Hrvatskoj“ koja se održala u subotu, u punoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače Varaždinske županije. Moderator panel rasprave bio je Leon Žganec-Brajša, dok su gosti na panelu bili Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja,Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik, zatim Krešimir Buntak, pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost na Sveučilištu Sjever, Nina Begičević Ređep, novoizabrana dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Sanja Ostroški, direktorica Regionalnog ureda Varaždin – Hrvatska udruga poslodavaca te Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

Osim radnog dijela Kongresa, sudionici su imali priliku posjetiti i 21. Špancirfest te upoznati grad, a Varaždin su napustili puni pozitivnih dojmova i dobrih emocija.

www.sjever.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.