Now Reading:
GUŽVA ISPRED MINISTARSTVA ZNANOSTI: Je li znanstvenik koji prosvjeduje danima pokušao napasti varaždinsku ministricu Divjak zbog čega je završio u pritvoru?
Full Article 2 minutes read

GUŽVA ISPRED MINISTARSTVA ZNANOSTI: Je li znanstvenik koji prosvjeduje danima pokušao napasti varaždinsku ministricu Divjak zbog čega je završio u pritvoru?

Boris Ivetić, teorijski fizičar koji od početka srpnja prosvjeduje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) na Donjim Sveticama, uhićen je u petak, objavili su mediji – piše Jutarnji.hr.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili da su u petak ujutro intervenirali pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uhitili jednog tridesetšestogodišnjeg muškarca, ali nisu naveli njegov identitet. Istaknuli su da je uhićen na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Riječ je o članku koji predviđa novčanu ili kaznu zatvora do 30 dana za osobe koje se na javnome mjestu ponašaju na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir. U policiji navode da je 36-godišnji muškarac odveden na Prekršajni sud u Zagrebu.

Vijest o Ivetićevu uhićenju prva je objavila stranka Slobodna Hrvatska. Iz te stranke tvrde kako je ministrica Blaženka Divjak pokušala oteti Ivetićev transparent na kojem je pisalo “Ministrice, zašto štitite kriminal na PMF-u?”, u čemu ju je on spriječio, a nakon toga je došla policija i Ivetića odvela na sud. Sud ga je onda, kako tvrdi Slobodna Hrvatska, poslao u Remetinec.

O događaju ispred njihove zgrade na Donjim Sveticama oglasili su se i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“U petak 23. kolovoza gospodin Ivetić se, nakon verbalnog napada na ministricu na samom ulazu u Ministarstvo, agresivno uputio prema ministrici, a između njih se postavio službeni vozač te spriječio mogući napad, te je Ministarstvo bilo dužno reagirati i kontaktirati policiju. Napominjemo da Ministarstvo nema informaciju o daljnjem postupanju policije u tom slučaju”, napominju iz MZO-a.Više čitajte na…
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/znanstvenika-priveli-jer-se-posvadao-s-ministricom-divjak-dva-je-mjeseca-prosvjedovao-pred-ministarstvom-znanosti-a-onda-je-zavrsio-na-policiji/9277616/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.