Now Reading:
Međimurski slatkiši sportskim nadmetanjima proslavili treći rođendan
Full Article 2 minutes read

Međimurski slatkiši sportskim nadmetanjima proslavili treći rođendan

međimurski slatkiši

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec „Međimurski slatkiši“ ove je nedjelje proslavila svoju 3. godinu postojanja na „Sportskim igrama mladih dijabetičara u Međimurju“. Više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na sportskim igrama te na predavanjima dr.Ivana Andraševića i Nenada Šimunka.

Plemenita Udruga čiji su pokretači obitelji Katalenić, Nomo Nemi, Mutvar, Đeri, a pridružio im se 6.lipnja 2016. godine i ultramaratonac 2016. Nenad Šimunko koji i sam boluje od dijabetesa tipa 1, tijekom godine održavaju niz edukacija, druženja kako bi se pomoglo djeci i njihovim obiteljima. Današnje „sportske igre mladih dijabetičara u Međimurju“ u Accredo centru u Zasadbregu, dokaz su kako se zajedničkim radom i trudom može olakšati svakodnevica djece oboljelih od dijabetisa i njihovih roditelja.

Casimir Nomo Nemi, predsjednik Udruge istaknuo je kako je dijabetes, sa preko 220 milijuna oboljelih diljem svijeta, najučestaliji ako ne i najozbiljniji metabolički poremećaj. U posljednjih je tridesetak godina broj osoba s dijagnozom dijabetesa porastao za 20 %. Stoga Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kontinuirano ističe dijabetes kao značajan javnozdravstveni problem koji poprima epidemijske razmjere u brojnim regijama svijeta, te je pozvao sve osobe koje imaju isti ili slični problem da se pridruže Udruzi koja brine za više od 80 članova.

Na sportskim igrama sudjelovala je Josipa Katalenić koja je istaknula kako u takvim prigodama nastanu najljepše uspomene.
Sportske igre otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao vodstvu Udruge, članovima i svima uključenima na organizaciji događaja te na trećoj obljetnici osnivanja, naglasivši kako je potrebno jako puno vremena, ljubavi, humanosti i solidarnosti kako bi se vodila jedna Udruga, Međimurski slatkiši predstavljaju sve spomenuto.

www.sjever.hr/Međimurska županija 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.