Now Reading:
Apatija i Slokovec dobit će novu rasvjetu – veća sigurnost za sve sudionike u prometu
Full Article 2 minutes read

Apatija i Slokovec dobit će novu rasvjetu – veća sigurnost za sve sudionike u prometu

Na području Apatije u tijeku je zamjena stare i neučinkovite javne rasvjete novom LED rasvjetom. Projekt je to kojim će se i ovo naselje adekvatno osvijetliti jer poznato je da se kvalitetnom rasvjetom smanjuje broj prometnih nezgoda.

-Obzirom da su Apatija i Slokovec ostali izvan projekta kojim smo zamijenili svu neučinkovitu javnu rasvjetu na području Ludbrega, Selnika i Kućana, odlučili smo krenuti u zamjenu rasvjete koja troši previše struje, a k tome i slabo osvjetljava – rekla je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.
Provedba radova izvodi se bez sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša obzirom da se Grad Ludbreg nalazi u sedmoj razini razvijenosti te se ne može prijaviti na natječaj.

-Krenuli smo probno s Apatijom i Slokovcom. U Apatiji je obavljena zamjena starih lampi, a sada ide i popuna praznih mjesta kako bi rasvjeta bila zadovoljavajuća – objašnjava zamjenica. Dodaje kako se istovremeno ide i s projektom spajanja rasvjete Apatija-Slokovec kako bi biciklisti, pješaci, a i vozači imali sigurniji prolaz tim naseljima.

Završetak projekta očekujemo s početkom jeseni. Uskoro nam kreću i radovi u Poljancu, a potom u narednoj fazi krećemo sa zamjenom rasvjete u Globočecu, Čukovcu i Bolfanu – kaže zamjenica gradonačelnika.
Najkompleksnija situacija, zbog samog terena, je u Vinogradima Ludbreškim u kojima je u planu popuna rasvjete dok se finalizacija projekta javne rasvjete u tom naselju očekuje 2021. godine.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr

26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.