Now Reading:
Gradonačelnik Batinić sa suradnicima u obilasku gradilišta na području grada Ivanca
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Batinić sa suradnicima u obilasku gradilišta na području grada Ivanca

ivanec

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u petak je, 23. kolovoza, s pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stankom Rožmanon te s užim timom suradnika obišao nekoliko gradilišta u Ivancu i okolici.

Između ostalog, obišao je gradilište u strogom gradskom centru, iza zgrade FINA-e i robne kuće, gdje su u tijeku radovi na uređenju pristupne prometnice i parkirališta.

Kako smo već izvijestili, riječ je o još jednom u nizu povezanih projekata koje Grad Ivanec već nekoliko godina provodi u cilju predstojećeg uređenja glavnog gradskog Trga hrvatskih ivanovaca, koji će se nakon toga djelomično zatvoriti za promet i postati zona za pješake.

Naime, kako se na glavnom trgu ubuduće više neće moći parkirati, potrebno je sagraditi nova parkirališta, a ovom investicijom predviđeno je da se sadašnja dva parkirališta iza robne kuće i FINA-e spoje u jedno.

Radove na gradnji pristupne ceste i parkirališta iskoristio je Ivkom Plin kako bi staru plinsku infrastrukturu (plinski vod od čeličnih cijevi) zamijenio novom.

Također, u projekt je uključen i HEP koji na tom potezu, uz važne elektroenergetske radove (izmicanje nisko- i srednjenoponskogvoda), obavlja i pripreme za postavljanje e-punionice za električna vozila. 

Bit će postavljena jedna dvostruka punionica, dakle, istovremeno će se moći puniti dva vozila, za što će Grad osigurati parkirna mjesta.

Inače, Grad je radove na izgradnji pristupne ceste i parkirališta temeljem provedene javne nabave povjerio Colasu Hrvatska d.d. Varaždin, a vrijednost investicije je nešto više od 587.000 kuna.

U sklopu radnog obilaska, gradonačelnik je boravio i na gradilištu koje spoja Nazorove i Šabanove ulice. 

Tu su radovi dosta poodmakli, a već je isplaniran i prostor pokraj garaža na ulazu iz Šabanove ulice, gdje će se urediti 13 novih parkirnih mjesta. 

Ovaj zahvat dio je šireg programa modernizacije cesta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se u uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, ulica i odvojaka na širem gradskom području uloži ukupno 3,36 milijuna kuna.

Tom se prilikom razgovaralo i predstojećem početku radova na proširenju dijela Gajeve ulice, od raskrižja s Nazorovom do raskrižja sa Šabanovom ulicom, koja treba početi idućih dana. 

Bit će to opsežan projekt koji će zahtijevati i novu regulaciju prometa, o čemu ćemo posebno izvijestiti.

Gradonačelnik je također obišao radove na EU projektu u Prigorcu koji su u finalnoj fazi, a dulje se zadržao u obilasku gradskog groblja u Ivancu, gdje su u tijeku radovi na uređenju glavnih i sporednih staza te s predstavnicima Ivkoma d.d. razgovarao o daljnjim potrebnim zahvatima na uređenju groblja.

www.sjever.hr/ivanec.hr 24.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.