Now Reading:
Druženje na novouređenom „Bregecu“ na varaždinskoj Banfici – gradonačelnik Čehok: Gdje se građani dogovore i mi ćemo pomoći
Full Article 2 minutes read

Druženje na novouređenom „Bregecu“ na varaždinskoj Banfici – gradonačelnik Čehok: Gdje se građani dogovore i mi ćemo pomoći

Banfica

Jučer su kod zgrade u Ulici Ruđera Boškovića 14c u Varaždinu građani Banfice obilježiti završetak radova na uređenju prostora iznad skloništa kojeg stanovnici tog dijela grada zovu „Bregec“.
– Ekipa koja se tu inače družila dogovorila se da bi trebalo napraviti neku promjenu. Pokrenuli smo se, a pozitivno je da je vijest izuzetno dobro odjeknula. Gradonačelnik nas je podržao, pomogli nam u gotovo svim stvarima. Nadam se i dalje uspješnoj suradnji. Namjeravamo oformiti udrugu i iskoristiti i prostor skloništa za seminare, sastanke, događanja, možda kino. Da se kvart oživi jer tu nas ima jako puno i da se iskoristi potencijal koji ovaj kvart ima – rekao je jedan od inicijatora uređenja Matej Kuća.
Zajedno s građanima koji su samoinicijativno krenuli i uredili „Bregec“ bio je i gradonačelnik Ivan Čehok sa zamjenicima Sandrom Malenicom i Zlatanom Avarom. Čehok je još jednom čestitao i izrazio podršku takvoj inicijativi građana koji su sami željeli urediti prostor uz njihove zgrade. Grad Varaždin je uz pomoć Varkoma osigurao sredstva i potrebnu infrastrukturu kako bi to mjesto postalo ugodno za druženje i boravak građana na otvorenom.
– Od prvog dana pozdravili smo inicijativu građana koji su se dogovorili da se ovaj prostor, koji je dugo stajao prazan i zapušten, uredi. Gdjegod građani pokažu ovakvu inicijativu, Grad će vrlo rado pomoći. Gradsko ulaganje i donacija Varkoma nisu visoka sredstva, ali i ti mali pomaci na mikrolokaciji puno znače građanima. Najčešće se građani u jednoj ili više zgrada ne mogu dogovoriti. Primjer je zaustavljeno građenje dječjeg igrališta. Grad tu teško može arbtritrati. Ali gdje se građani dogovore i pokažu inicijativu Grad će vrlo rado pomoći, financijski, materijalno, organizacijski, kadrovski i na sve druge načine. Ovo je mjesto sporta, susreta, druženja, igre djece. Dobili smo mjesto gdje građani iz višestambenih zgrada mogu biti zajedno i treba nam više ovakvih mikrolokacija – kazao je gradonačelnik Čehok.

n. kalajdžija / sjever.hr

24.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.