Now Reading:
Dječja igra vatrom uništila skladište, a šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Dječja igra vatrom uništila skladište, a šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna

pozar

Kako je međimurska policija već ranije izvjestila prošle je subote, nešto prije 21 sat na Trgu Slobode u Prelogu, izbio požar u napuštenom skladištu, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu. Policijska istraga otkrila je da su za požar odgovorna dva djeteta.

-Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dva djeteta oko 19 sati na drvenom podu tavana palili razne papire, koje su potom samo djelomično pogasili te bez da su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena, izašli su iz skladišta. Nakon toga vatra se razbuktala i proširila na krovište objekta. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procjenjuje se na više stotina tisuća kuna – doznajemo u Policijskoj upravi međimurskoj.

Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavit će se posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ u svezi kaznenog djela „teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“.

s.kalajdžija/sjever.hr 21.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.