Now Reading:
Upravljao automobilom pod zabranom, odbio alkotestiranje pa vrijeđao policijske službenike
Full Article 2 minutes read

Upravljao automobilom pod zabranom, odbio alkotestiranje pa vrijeđao policijske službenike

policija

U nedjelju, 18. kolovoza, u 23 sata i 45 minuta u Pribislavcu, u Ulici dr. Ante Starčevića, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 42-godišnjeg vozača „Renault Megana“, čakovečkih registarskih oznaka, navodi se u priopćenju iz Policijske upravemeđimurske.
Prilikom nadzora vozač je odbio dati na uvid vozačku dozvolu i podvrći se alkotestiranju. Nakon što mu je priopćeno da je uhićen odbio je zakonite naredbe policijskih službenika te je uz uporabu sredstava prisile priveden u policijsku postaju. Ujedno, tijekom postupanja 42-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme pravomoćno izrečenih zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
U žurnom postupku 42-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden dežurnoj sutkinji Općinskog suda u Čakovcu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 15 dana te je potom predan uzZatvor u Varaždinu.
Iz međimurske policije dodaju da su policijski službenici u razdoblju od 12. do 18. kolovoza proveli aktivnosti iz akcije „Nadzor brzine kretanja vozila“.
Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 132 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega je 11 prekršaja upravljanja vozilima dok u krvi ima alkohola, 43 prekršaja nepropisne brzine kretanja, 17 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, devet prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja zaštitne kacige i 34 ostala prekršaja.
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu od 106 km/h, i to na dijelu prometnice gdje je ograničenje brzine 50 km/h, dakle 56 km/h više od dozvoljene brzine. Prekršaj je utvrđen u nedjelju, 18. kolovoza, u 14 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila.

n.k. / sjever.hr

20.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.