Now Reading:
Saznajte u kojoj županiji na sjeveru Hrvatske raste broj zaposlenih
Full Article 2 minutes read

Saznajte u kojoj županiji na sjeveru Hrvatske raste broj zaposlenih

nezaposleni

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, potkraj lipnja ove godine na području Koprivničko-križevačke županije bilo je oko 34.300 prijavljenih osiguranika mirovinskog, što je 700 više nego početkom siječnja. Najveći rast broja zaposlenih na sjeveru ostvaren je u toj i u Varaždinskoj županiji u kojoj je broj zaposlenih od siječnja do kraja lipnja veći za tisuću. Na području Bjelovara i Virovitice ima po 600 radnika više, a u Zagorju i Međimurju po 400.

Prema neslužbenim informacijama, većina od oko 700 novih radnih mjesta otvorenih od siječnja do lipnja u Koprivničko-križevačkoj županiji odnosi se na područje grada Koprivnice. Pojačana gospodarska aktivnost na području grada, prije svega u prerađivačkoj industriji, utjecala je na veću potražnju za radnicima u tom sektoru. U odnosu na siječanj, podaci HZMO-a otkrivaju da su rasle i prosječne mirovine, i to za 30-ak kuna. Najniže mirovine na sjeveru imaju Međimurje (2140 kuna) i Virovitica (2160), a najviše Varaždin (2370) i Zagorje (2290 kuna). Na području Koprivničko-križevačke županije prosječna mirovina potkraj lipnja iznosila je oko 2200 kuna i bila je za 30 kuna veća nego u siječnju ove godine.

Pročitajte više na: https://lokalni.vecernji.hr/gradovi/sve-vise-novih-radnih-mjesta-na-podrucju-koprivnice-15998 – lokalni.vecernji.hr

www.sjever.hr/vecernji.hr 20.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.