Now Reading:
Svetom misom i odavanjem počasti poginulom branitelju obilježeni Dani Kuršanca
Full Article 2 minutes read

Svetom misom i odavanjem počasti poginulom branitelju obilježeni Dani Kuršanca

Dan 5. kolovoza, blagdan Gospe snježne, obilježava se kao Dan Kuršanca. I ovog je ponedjeljka obilježen misnim slavljem, polaganjem vijenaca podno spomen obilježja poginulom mještaninu Branku Kosu te druženjem uz glazbu, hranu i piće.

Misno slavlje u kapeli Gospe snježne predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi vlč. Josip Janković. Crkva, posvećena 2015. godine izgrađena je na zemljištu mještanke Marije Horvat, koja je donirala i veliku većinu sredstava za njenu izgradnju. Vlč. Vukalović je početkom prošlog mjeseca odlukom biskupa umirovljen, a kako novi župnik dolazi krajem kolovoza, ovo mu je bila jedna od posljednjih misa u Kuršancu u ulozi župnika.

Kao i lani, nakon mise polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulom branitelju Branku Kosu, kojem je prije nekoliko godina u središtu mjesta postavljeno spomen-obilježje. Počast su odali članovi njegove obitelji, zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec te mještani.

U ime Grada, mještanima je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te naravno Dan Kuršanca čestitao zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović. Čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnika Mario Medved. On se osvrnuo na odrađeno u proteklom razdoblju, naglasivši da se područje Grada ravnomjerno razvija. Najavio je i izgradnju pješačko-biciklističke staze od Gornjeg Kuršanca do Strahoninca u sklopu čega bi se trebala urediti i oborinska odvodnja.

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom u središtu mjesta, a tamo su svoje radove izložile i članice Udruge „Krašovec“, koja okuplja mještanke Kuršanca i susjednih naselja tzv. dravskog bazena.

www.sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.