Now Reading:
RIGOROZNE KAZNE VEĆ SE ISPISUJU Vozač ostao bez 24 tisuće kuna, ali i bez vozačke dozvole i to na dvije godine – doznajte zašto!
Full Article 2 minutes read

RIGOROZNE KAZNE VEĆ SE ISPISUJU Vozač ostao bez 24 tisuće kuna, ali i bez vozačke dozvole i to na dvije godine – doznajte zašto!

policija

Od prvog su dana kolovoza na snazi prometna pravila s težim kaznama koje se penju do tri prosječne hrvatske plaće, a u MUP-u kažu da je cilj novim zakonom podići razinu sigurnosti na cestama, ali i prometne kulture.
Koprivničko-križevačka policija izvijestila je kako je ovog vikenda u prometu zatekla troje recidivista koji su kažnjeni prema novom Zakonu, piše Index.

Jedan od vozača, 20-ogodišnjak koji je u petak, 2. kolovoza, na cesti – Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.
Dan kasnije, 50-ogodišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta kažnjen je novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca, piše Index.


U nedjelju pak je kažnjen 21-godišnji vozač koji je u subotu, 3. kolovoza, u 23.20 sati, u Virju u Novigradskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci, priopćili su iz policije.

policija

www.sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.