Now Reading:
Sunčani blagdan
Full Article 2 minutes read

Sunčani blagdan

U 8 sati u Krapini je izmjereno 16, u Križevcima 17, a u Varaždinu i Zagrebu 18 Celzijevih stupnjeva.
Prema prognozi DHMZ-a danas sunčano i vrlo toplo. Povremeno će biti male, u unutrašnjosti i umjerene naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro burin, potom do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C.
Zadržat će se povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Iako će temperatura zraka porasti u odnosu na prethodni dan, boravak na otvorenom još uvijek može biti ugodan uz zaštitu od UV zračenja. Ugodu i dobro raspoloženje mogli bi uglavnom u unutrašnjosti kratko kvariti pljuskovi.
Sutra pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Drugdje će prolazno biti i umjerene naoblake, a u područjima uz granicu sa Slovenijom poslijepodne je moguća poneka kap kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji još prijepodne sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu će vjetar postupno okrenuti na jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C.
Biometeorološke prilike će još uvijek biti povoljne u većem dijelu Hrvatske. No, najosjetljivijim skupinama ljudi bi neugodu mogao uzrokovati daljnji rast dnevne temperature zraka u nizinskoj unutrašnjosti, te visoka noćna temperatura zraka i sparina tijekom cijelog dana na krajnjem jugu Hrvatske. Stoga se preporuča izbjegavanje izlazaka i većih napora u najtoplijem dijelu dana, dulje i učestalije odmaranje, uzimanje dovoljno tekućine i lagana prehrana, a po potrebi i terapija prilagođena težim vremenskim uvjetima.

n.k. / sjever.hr

05.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.