Now Reading:
Nakon vatrometa iz Samobora Spačeki otišli put Splita i Osijeka
Full Article 4 minutes read

Nakon vatrometa iz Samobora Spačeki otišli put Splita i Osijeka

Samobor

Velikim vatrometom i nakon toga koncertom Soul Fingersa, do kasno u noć potrajala je u subotu navečer zabava nakon svečane ceremonije zatvaranja 23. svjetskog susreta Spačeka u Samoboru.
Predstavnici Hrvatskog 2cv Citroen kluba uručili su Švicarcima, domaćinima susreta 2CV vozila 2021. godine, zastavu na kojoj su upisane sve zemlje koje su do sada bile organizatori.
Nakon transparentne procedure, tajnog glasovanja delegata iz 28 od 38 registriranih zemalja (svaka je zemlja imala po dva glasa, a delegati iz Hrvatske nisu glasovali) i javnog prebrojavanja glasova na pozornici, proglašeno je da je Slovenija s 40 glasova nadmoćno pobijedila Italiju, koja je dobila 16 glasova. Slavlje Slovenaca bilo je veliko, a budući da su njihovi volonteri uvelike pomogli “našim dečkima” u organizaciji samoborskog susreta, za očekivati je da će im to biti od pomoći.
Brojne sudionike i posjetitelje pozdravili su i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, glavni gradski koordinator s organizatorima Susreta, Krunoslav Znika i dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Krešo Beljak smatra da je Samobor ovime pokazao da je i poželjna turistička destinacija i jedan od turističkih centara kontinentalnog dijela naše zemlje te zahvalio svima koji su to organizirali i omogućili drugima da uživaju u slici koja je neponovljiva. Naglasio je da je dodatna vrijednost ovog cjelotjednog susreta, u tome što će širom zemaljske kugle spačekisti pronijeti dobar glas o Samoboru.
Hrvoje Frankić je istaknuo da je ovo impresivan susret koji uglavnom okuplja starije ljude, koji znaju prepoznati kvalitetu te će, zadovoljni onim što su vidjeli i doživjeli, pronijeti diljem svijeta pozitivnu priču o Samoboru, Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj.

U programu zatvaranja proglašeni su i najmlađi i najstariji sudionik susreta, najbolje prerađeno i najoriginalnije vozilo, najspretniji vozači i sretnici koji su osvojili 20 vrijednih nagrada na tomboli.
Organizatori su se zahvalili na pomoći i suradnji svim volonterima, partnerima, sponzorima i medijima Posebno priznanje, uz čelnike Samobora, Zagrebačke županije i predstavnika Amicale Citroen Internationala, dobio je i Kinez Chang Luo, koji s obitelji živi u Velikoj Britaniji i koji je na svom dvogodišnjem putu spačekom oko svijeta, došao u Samobor po drugi put.
Prije vatrometa, koji je ekipa pirotehnike Mirnovec izvela uz Proud Mary Tine Turner a oduzimao je dah, veliko oduševljenje u prepunom velikom šatoru izazvao je film snimljen o 23. svjetskom susretu Spačeka u Samoboru, koji će se sigurno dugo vrtiti na svim društvenim mrežama.
Organizatori su nakon sedam dana ovog susreta, na kojem su u Samoboru boravili spačeki i spačekisti iz 34 zemlje, posebno sretni što oni iz Samobora odlaze zadovoljni. Iako ih je pratilo promjenjivo vrijeme, svi zajedno su u prilično ležernoj atmosferi uživali u svemu na što su nailazili i u kampu i u šetnji Samoborom, od gastro ponude, do suvenira, među kojima su sad i razglednice ovog susreta.

Iako je samoborska „spačekijada“ formalno završena u subotu, u nedjelju su u organizaciji Hrvatskog 2CV Citroen kluba za sudionike organizirane dvije atraktivne hrvatske rute, jadranska s konačnim ciljem u Splitu i kontinentalna, put Zagorja i Moslavine do Slavonije i Đakova s ergelom lipicanaca te završetkom u Osijeku. Naravno, bit će njih koji će se zadržati još neko vrijeme u Samoboru, Zagrebu ili negdje u Hrvatskoj u vlastitom aranžmanu.
Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu, Sinjskoj alki i tako dalje.

sjever.hr

05.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.