Now Reading:
VARAŽDINSKI STADION POLOŽIO S ODLIČNIM: Sve je spremno za veliko europsko natjecanje
Full Article 3 minutes read

VARAŽDINSKI STADION POLOŽIO S ODLIČNIM: Sve je spremno za veliko europsko natjecanje

atletika

Na varaždinskom stadionu Sloboda u četvrtak je, 1. kolovoza, završilo dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore.

U disciplini 200 metara naša atletičarka iz AK Sloboda, Lucija Pokos bila je treća(24,67), Kristina Dudek peta (25,20) i Mateja Jambrović deveta(25,55).

U štafeti 4×400 metara domaće atletičarke Marta Novak (02), Lucija Pokos (94), Mateja Jambrović (96), Kristina Dudek (94) zauzele su 1. mjesto (3:47,12).

U kategoriji seniori na 200 metara natjecao se Karlo Marciuš iz Sloboda Varaždin koji je osvojio 6. mjesto (22,41), dok je kladivo bacao Mirko Mičuda i zauzeo prvo mjesto (63,04).

Sloboda Varaždin ukupno je na ovom natjecanju osvojila 6 medalja od kojih je 5 zlatnih i 1 brončana.

Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza izrazio je zadovoljstvo što se nakon 30 godina atletika vratila u Varaždin u vidu Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2.liga na kojem će nastupiti 12 zemalja i oko 700 atletičara među kojima su i velike zvijezde europske i svjetske atletike.

-Zaista, mislim da odavno u Hrvatskoj na tom reprezentativnom nivou nije bilo ovakvog događaja, mislim od 2001., 2002. Koristimo svaki situaciju da bi popravili status atletike i moram priznati da se polako to mijenja, pa čak se u nekim stvarima i brzo mijenja – kazao je Veštić i istaknuo primjer razvoja atletske infrastrukture što potvrđuje izgradnja 12 novih atletskih staza ove godine u Hrvatskoj.

-Radujem se što ćemo biti opet u Varaždinu, vidite ovaj prekrasan objekt koji je atletika obnovila i on sada izgleda reprezentativno zaključio je Veštić i pritom zahvalio Gradu Varaždinu što se prihvatio da bude domaćin ovog natjecanja i varaždinskoj sportskoj zajednici te pozvao građane da dođu i da gledaju vrhunsku atletiku, nagrade trud i bodre  naše atletičare – pozvao je Veštić.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i izborno natjecanje za Ekipno prvenstvo Europe – 2. liga – koje  će se na varaždinskom stadionu održati 10. i 11. kolovoza.

m.horvat/sjever.hr 02.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.