Now Reading:
Vrijedni atletski rezultati najava su uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu
Full Article 4 minutes read

Vrijedni atletski rezultati najava su uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu

Drugoga dana Pojedinačnog atletskog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke, koje je održano na obnovljenom stadionu „Sloboda“, hrvatski atletičari i atletičarke ostvarili su niz vrijednih rezultata i tako najavili uspješan nastup na Ekipnom prvenstvu Europe u atletici – 2. liga, koje će u Varaždinu biti održano 10. i 11. kolovoza.


Ana Šimić je uvjerljivo pobijedila u skoku u vis s preskočenih 1,85 metara, što je ujedno bio i najbolji rezultat drugog dana natjecanja. Uz nju treba spomenuti Idu Šimunčić, pobjednicu na 400 m prepone sa 58,75, Paolu Borović, koja je pobijedila u skoku u dalj sa 6,14 metara, Veroniku Drljačić, koja je iznenađujuće slavila na 200 metara, sa osobnim rekordom 24,30.
Valja istaknuti veliki povratak varaždinskog atletičara Mirka Mičude, koji je kladivo bacio 63.04 metra i osvojio naslov državnog prvaka u ovoj disciplini.
-Posljednja dva mjeseca nismo mogli ostvariti idealne uvjete za trening jer su sve atletske staze u Hrvatskoj bile u renovaciji, neki od naših najboljih atletičara su ozlijeđeni pa je primjerice, još uvijek upitan nastup Filipa Mihaljevića. S puno poteškoća idemo prema Europskom momčadskom prvenstvu u Varaždinu, no nadamo se da ćemo tamo, s velikom motivacijom naših reprezentativaca, ipak uspjeti ostvariti glavni cilj – istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije, koji je posebno pohvalio natjecateljske uvjete na varaždinskom stadionu.


Organizaciju natjecanja i uređenost stadiona pohvalio je i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.
-Nakon 30 godina u Varaždinu nas ponovo očekuje velika atletska priredba. Točno 3 desetljeća nakon JUPEA-e u Varaždinu ćemo imati Ekipno prvenstvo Europe u atletici, na kojem će nastupiti atletičari i atletičarke iz 12 zemalja, njih više od sedam stotina, među kojima će biti i velike zvijezde svjetske i europske atletike, osvajači medalja na velikim natjecanjima. Naša će reprezentacija nastupiti u najboljem sastavu, pa ćemo u Varaždinu imati prigodu vidjeti olimpijske pobjednice Sandru Perković i Saru Kolak, Stipu Žunića i Filipa Mihaljevića, Mariju Tolj, koja je nedavno na Europskom U-23 prvenstvu u švedskom Gavleu osvojila zlato u bacanju diska. Odavno u Hrvatskoj nismo imali ovakvu atletsku priredbu na reprezentativnoj razini . -Radujem se da smo ponovo u Varaždinu, na ovom prekrasnom objektu, koji je i ovoga puta obnovljen upravo zahvaljujući atletici. Stadion izgleda doista reprezentativno, uređen je do najsitnijeg detalja – naglasio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, koji je zahvalio Gradu Varaždinu na domaćinstvu ove velike atletske priredbe te Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i Atletskom klubu „Sloboda“, koji su predano radili na organizaciji Europskog atletskog prvenstva.


Zadovoljan nastupom varaždinskih atletičara na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske bio je i Ivan Domislović, predsjednik Atletskog kluba „Sloboda“ i dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza.
-Prvoga dana Pojedinačnog prvenstva naše su atletičarke osvojile tri zlatne medalje, čemu smo se i nadali, no, nismo očekivali veliki povratak Mirka Mičude, koji je našem klubu donio još jednu zlatnu medalju. Mislim da možemo biti i više nego zadovoljni nastupom naših atletičarki i atletičara, a posebno organizacijom prvenstva na kojem smo testirali niz novih tehnologija koje ćemo koristiti na Europskom prvenstvu sljedećeg vikenda, 10. i 11. kolovoza. Mislim da smo položili taj prvi ispit, tako da ćemo ovih osam dana do početka prvenstva iskoristiti kako bismo popravili i one najmanje propuste koje smo uočili na ovom natjecanju – rekao je Ivan Domislović, koji je i ovom prigodom istaknuo veliku pomoć i podršku Hrvatskog atletskog saveza u pripremi Ekipnog prvenstva Europe u atletici.
U četvrtak, 1. kolovoza, u Varaždinu je održan i sastanak Lokalnog organizacijskog odbora, na kojem je zaključeno kako su sve organizacijske pripreme za ovo veliko atletsko natjecanja uspješno završene.
-Pozivam Varaždinke i Varaždince da dođu na stadion „Sloboda“ sljedećeg vikenda, da dožive atmosferu vrhunske atletske priredbe i da bodre naše atletičare i atletičarke – poručio je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

www.sjever.hr

02.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.