Now Reading:
Preglasnom glazbom remetili mir građana pa im policija oduzela glazbene linije i zvučnike
Full Article 50 second read

Preglasnom glazbom remetili mir građana pa im policija oduzela glazbene linije i zvučnike

Tijekom lipnja i srpnja ove godine na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Konkretno, radi se o prekršajima narušavanja javnog reda i mira reproduciranjem glasne muzike.

Spomenuti prekršaji evidentirani su u Paragu, Gornjem Kuršancu, Kuršancu te dva u Pribislavcu. Počinitelji uglavnom pomoću raznih muzičkih linija i zvučnika na dvorištu ili ulici, puštaju glasnu muziku te na taj način remete mir drugih građana, pretežito susjeda. Uznemireni građani dojavljuju takva narušavanja javnog reda i mira policiji, a nakon toga policijski službenici izlaskom na mjesto događaja te najčešće neposrednim zapažanjem utvrđuju da je prekršaj počinjen. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici od počinitelja privremeno oduzimaju sredstva počinjenja prekršaja (zvučnike, muzičke linije i sl.).

Nakon dovršetka istraživanja protiv počinitelja opisanih prekršaja podnose se optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

www.sjever.hr

02.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.