Now Reading:
Je li poznata koprivnička tvrtka u velikim problemima?Što će biti sa stotinjak zaposlenih?
Full Article 3 minutes read

Je li poznata koprivnička tvrtka u velikim problemima?Što će biti sa stotinjak zaposlenih?

hangar18

Nakon 15 godina uspješnog poslovanja, tvrtka Hangar 18 trenutno se nalazi u fazi restrukturiranja, a to znači da će u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju.

S druge strane, s obzirom na broj zaposlenih, djelatnosti s kojima se bavi i tržištima na kojima posluje, Hangar 18 će provesti određene organizacijske promjene i uvesti poboljšanja u poslovne procese. Svima je u interesu da tvrtka sa 100 zaposlenih opstane na tržištu i da dalje normalno funkcionira jer osim Hrvatske posluje u 8 zemalja – stoji u objavi te tvrtke na službenim web stranicama.

Donedavno se tvrtka kitila raznim uspjesima i nagradama. Revizorska kuća Deloitte prije dvije godine stavila ju je među 50 najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi, a dva puta zaredom bili su u društvu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike. Uspjesi su se nizali još lani, kada im je HGK dodijelio Zlatnu kunu za najuspješnije srednje poduzeće.

I kako su došli na rub stečaja? Pogled na poslovne knjige govori da su im prihodi i dobit stabilno rasli zadnjih pet godina, da bi lani dosegli 148 milijuna kuna. No istovremeno, lani su gotovo 50 posto rasle i kratkoročne obveze te su dosegle ukupan iznos od 84 milijuna kuna, od čega Hangar 18 čak 62 milijuna kuna duguje bankama, a dobavljačima je dužan 14 milijuna kuna. K tome treba dodati 25 milijuna kuna dugoročnih kredita.

S druge strane, ukupna dugoročna imovina tvrtke vrijedi 31 milijun kuna, dok u kratkoročnoj imovini ima 102 milijuna kuna, od čega je 28 milijuna potraživanja, a čak 63 milijuna kuna u zalihama, što će reći da se Hangarova roba baš i nije dobro prodavala jer su prošle godine zalihe porasle 20 milijuna kuna, a toliko su rasle i godinu ranije – piše T portal.

www.sjever.hr/T portal Foto Hangar18 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.