Now Reading:
Kineski policajci bili kod Bandića
Full Article 2 minutes read

Kineski policajci bili kod Bandića

bandić

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u zgradi Gradske uprave policijske službenike iz NR Kine, predvođene načelnikom specijalne jedinice Policijskog ureda grada Yangzhou-a Xue Qiangom te njihove domaćine iz Policijske uprave zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem.

Kineski policijski službenici privremeno rade u I. policijskoj postaji zagrebačkoj u okviru suradnje na projektu Sigurna turistička sezona, u sklopu kojeg će u Hrvatskoj boraviti više od stotinu policajaca iz 21 policijske organizacije Europe te NR Kine i Južne Koreje. Projekt se održava 13. godinu zaredom s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Hrvatskoj. Hrvatska je druga zemlja s kojom NR Kina surađuje na ovakav način.

Izuzetno nam je drago što smo danas ugostili policijske službenike iz Kine. Na sastanku je bilo riječi o suradnji između dvije policijske jedinice te o mogućoj suradnji dvaju gradova. Grad Zagreb je prijatelj s Gradom Pekingom i Gradom Shanghaiem, a nadamo se da ćemo ostvariti kvalitetnu suradnju i prijateljstvo i s Gradom Yangzhouom, rekla je pročelnica Gradskog ureda za međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima, načelnik Xue Qiang je istaknuo da ove godine osam službenika iz NR Kine boravi u Hrvatskoj i izvršavaju svoje obveze na četiri lokacije. Osim u Zagrebu službenici borave i u Zadru, Šibeniku te na Plitvicama. 

Za vrijeme rada, strani službenici pomažu lokalnoj policiji u prevenciji kažnjivih radnji, sigurnosti prometa, ali i pomažu stranim gostima pružajući im servisne informacije.

Tekst i foto Grad Zagreb 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.