Now Reading:
Potpisan ugovor za radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Đurmanec
Full Article 3 minutes read

Potpisan ugovor za radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Đurmanec

energetska obnova đurmanec

Danas je u prostorijama Osnovne škole Đurmanec potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade škole. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 6 milijuna i 760 tisuća kuna. Na potpisivanju ugovora nazočni su bili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa suradnicama, zamjenica načelnika Općine Đurmanec Ivančica Hrček, ravnatelj Osnovne škole Đurmanec Krešimir Kralj i direktor tvrtke Tim-color d.o.o. Matej Prosinečki.

“Osnovnoj školi Đurmanec potrebna je renovacija jer od preseljena u školu 1993. godine nikakve značajnije promjene nisu rađene osim redovnog održavanja” – rekao je ravnatelj škole Krešimir Kralj te dodao kako će ova energetska obnova škole značiti i značajne uštede sredstava koje će moći prenamijeniti za kupnju opreme i drugih sredstava potrebnih za rad učiteljima i učenicima.

Zamjenica načelnika Općine Đurmanec, Ivančica Hrček zahvalila je svima koji su ustrajali da se i OŠ Đurmanec obnovi kako bi bio ugodniji rad učiteljima i učenicima.

Matej Prosinečki, direktor tvrtke koja će izvoditi radove na energetskoj obnovi škole rekao je kako će se potruditi da svi radovi budu završeni u predviđenom roku koji je 10 mjeseci.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar izjavio je kako se krenulo u drugi ciklus energestske obnove škola na području Županije. “Ove tri škole, Gornja Stubica, Đurmanec i Kumrovec imaju rok završetka radova 10 mjeseci i to je realan rok kada izvođači mogu završiti radove. Ukupan iznos radova u ovom drugom ciklusu iznosi 18 milijuna kuna. Škola u Đurmancu je bila “zrela” da se krene u energetsku obnovu i u školi će se stvoriti odlični uvjeti za rad svih korisnika uz novu sportsku dvoranu koju smo nedavno otvorili”, rekao je župan Kolar.

Radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, a očekuje se ušteda toplinske energije za grijanje od 52,17 %.

m.sopek/sjever.hr 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.