Now Reading:
Međimurska županija nastavlja s milijunskim ulaganjima u obnovu škola
Full Article 3 minutes read

Međimurska županija nastavlja s milijunskim ulaganjima u obnovu škola

posavec

U srijedu su u Maloj vijećnici Međimurske županije potpisani ugovori o izvođenju radova na rekonstrukciji krovišta na školskim zgradama u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu. Ukupna investicija u ove tri škole iznos gotovo 1,2 milijuna kuna, a riječ je o županijskim sredstvima.

Ugovore su potpisali direktor tvrtke Kabel – mont d.o.o Danijel Tomašek i direktor Gradis d.o.o. Hrvoje Lonjek, a u ime Županije župan Matija Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da se nastavlja s velikim investicijskim ciklusom u obrazovanju.

Adaptacija za ove tri škole više je nego nužna, kazao je Posavec dodavši da će se, kad je riječ o školi u Goričanu, nakon ovih radova krenuti u cjelovitu obnovu objekta. Na zgradi u Domašincu će se riješiti krovište i dio interijera, a najveći projekt koji bi trebao uskoro krenuti je izgradnja dvorane.

Župan Posavec je ujedno najavio da će se ovog ljeta potpisati dosta ugovora za obnovu osnovnih škola.
-Mi ćemo u nastavku ljeta ići u obnovu škola među ostalim u Hodošanu, Macincu i još nekim mjestima, što je također razina investicija od nekoliko milijuna kuna – kazao je Posavec dodajući da se time želi nastaviti dinamika ulaganja u obrazovanje na ovaj način.

Hrvoje Lonjek, predstavnik investitora, kazao je da su osigurani kapaciteti za obavljanje radova te pojasnio da s radovima treba krenuti što ranije, kada to dozvoljavaju vremenski uvjeti. Svjestan je da su rokovi bitni i zbog samog odvijanja nastave. Danijel Tomašek pak je izrazio zadovoljstvo što županija nastavlja s ulaganjem na području njegove općine.

Ravnateljica škole u Domašincu Martina Kivač je u ime ravnatelja izrazila zadovoljstvo što županija prepoznaje potrebe škola, ne samo kroz obnovu projekata, već i na druge načine. Naglasila je kako ju veseli najava gradnje dvorane u Domašincu.

Najavljeno je da radovi kreću odmah, a trebali bi završiti do početka nove školske godine no, ako će radovi potrajati dulje, odvijanje nastave biti de osigurano.

s.kalajdžija/sjever.hr 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.