Now Reading:
Na lepoglavskom području i dalje se radi na uređenju nerazvrstanih cesta
Full Article 3 minutes read

Na lepoglavskom području i dalje se radi na uređenju nerazvrstanih cesta

lepoglava

Na području Mjesnog odbora Lepoglavska Ves uređuje se 880 metara nerazvrstane ceste Pošnjaci Donji s odvojcima. Riječ je aktivnosti planiranoj u okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta zahvaljujući kojem će na području Grada Lepoglave u ovoj godini biti uređeno nešto više od 1000 metara nerazvrstanih cesta.

Već ranije tijekom godine u okviru navedenog Programa uređena je dionica nerazvrstane ceste u MO Lepoglava, u Ulici hrvatskih pavlina u dužini od 40 metara te na području MO Kameničko Podgorje – odvojak Jureni, u dužini od 90 metara. Ugovorena vrijednost radova na uređenju navedenih dionica je 757.471 kuna.

– Jedan od čimbenika razvoja Grada Lepoglave je izgradnja komunalne infrastrukture koju u najvećem dijelu čine lokalne nerazvrstane ceste. One građanima, na temelju čijih zahtjeva uređujemo nerazvrstane ceste, omogućavaju pristup njihovim parcelama te korištenje istih. Novim cestama dostupnima činimo potencijale koje imamo – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u pratnji svog zamjenika Hrvoja Kovača obišao radove.

Program modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta donosi se za svaku godinu posebno i to temeljem potreba i zahtjeva građana odnosno prijedloga mjesnih odbora. U program se uvrštavaju one dionice za koje su građani u potpunosti podmirili troškove sufinanciranja u visini od 15 % ukupne investicije. Preostalih 85 % financira Grad Lepoglava.

– Iako traju radovi vezani za ovogodišnji program modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta već sada definiramo program za 2020. godinu – poručio je gradonačelnik Škvarić.

www.sjever.hr/lepoglava.hr 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.