Now Reading:
FOTO: Počelo je Porcijunkulovo! Odlična atmosfera već od prvog dana
Full Article 3 minutes read

FOTO: Počelo je Porcijunkulovo! Odlična atmosfera već od prvog dana

Porcijunkulovo

Velika tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Porcijunkulovo, koja ove godine obilježava 55. godinu održavanja počela je jučer, a do 4. kolovoza brojni Međimurci i ostali posjetitelji imaju priliku uživati u bogatom programu koji je Turistička zajednica grada Čakovca pripremila kako bi na jednom mjestu objedinila najbolje od svega što Međimurje nudi.
Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač je prilikom otvorenja naglasio da je zadovoljan sto je na otvorenje došao i ministar turizma Gari Capelli što je ujedno i prvi dolazak nekog od ministara turizma u Čakovec na Porcijunkulovo.
– Mislim da nikada manifestacija nije bila veća i raste iz godine u godinu. Sve više izlagača se uključuje i ove ih je godine više od 350. Također, prošle je godine bilo vise od 300 tisuća posjetitelja i mislim da ćemo ove godine prestići tu brojku – rekao je Kovač.
Pozvao je sve da se dobro zabave u slijedećih šest dana i da iz Čakovca ponesu lijepe uspomene.

Manifestaciju je otvorio ministar Capelli koji je i sam rekao da je oduševljen manifestacijom. No, dodao je da mu ova manifestacija nije novost jer ju prati već dulje vrijeme. Poručio je da kada imamo ovakvu sjajnu manifestaciju i odlične domaćine Hrvatska se ne mora brinuti za budućnost turizma.
– Imati na kontinentu u ova doba godine ovakvu manifestaciju, koja je proglašena top događanjem, jako je velika stvar – rekao je Capelli te otvorio manifestaciju.
Za rezultate Međimurja u turizmu kazao je da nisu došli slučajno već su plod sustavnog i kvalitetnog rada.

Dodajmo da su na otvorenju između ostalih bili i saborska zastupnica Sunčana Glavak, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević te mnogi drugi.
Nakon sinoćnjeg službenog otvorenja u Atriju Muzeja Međimurje te nastupa Jelene Rozge, već u srijedu nastavak odlične zabave uz Maju Šuput. U četvrtak legendarni Hari Mata Hari, u petak klapa Intrade i Tomislav Bralić, u subotu Las Vegas Show, a posljednjeg dana Porcijunkulova Plavi orkestar u Perivoju Zrinski, Belfast Food u Shpitza baru i Fox baru i TS Lajk u Paladinu.

s.k. / sjever.hr 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.