Now Reading:
PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Još malo kiše, onda malo pravog ljeta pa opet olujno nevrijeme
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Još malo kiše, onda malo pravog ljeta pa opet olujno nevrijeme

DHMZ za prvi dan novoga tjedna najavljuje u većem dijelu zemlje promjenljivo te i dalje nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Oborina će biti slabijeg intenziteta nego jučer, a na krajnjem jugu moguće je grmljavinsko nevrijeme. Popodne na Jadranu sunčanije i uglavnom bez oborine, a prema kraju dana kiša će prestati i u ostatku zemlje.
Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, na Jadranu ujutro ponegdje uz obalu bura, popodne posvuda sjeverozapadnjak. Najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 °C.

U nastavku tjedna pretežno sunčano i postupno sve stabilnije i toplije. Vraća se ljetni ugođaj i temperatura će rasti, posebice danju. Na Jadranu će biti i vruće, s dnevnim maksimalcem oko 33 stupnja.

U nekim dijelovima zemlje već u četvrtak, a posebice u petak, očekuje nas novo pogoršanje vremena s kišom i grmljavinom i padom temperature.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije nego prethodnih dana. Tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodnih dana biti će slabije izražene. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

www.sjever.hr

29.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.