Now Reading:
BENKO NAKON 0:3 PORAZA OD HAJDUKA: “Mislim da je ovo sramota. Zašto poklanjamo golove Hajduku?”
Full Article 3 minutes read

BENKO NAKON 0:3 PORAZA OD HAJDUKA: “Mislim da je ovo sramota. Zašto poklanjamo golove Hajduku?”

leon benko

NK Varaždin u svom je premijernom povratničkom nastupu u Prvoj HNL pred domaćom publikom poražen u nedjelju od Hajduka 0:3. Da se varaždinska publika zaželjela prvoligaškog nogometa svakako potvrđuje i broj gledatelja kojih je sinoć bilo više od 5 tisuća. Ni Hajduk nije bio bez podrške budući je na jug stiglo 500-tinjak vatrenih navijača.

A upravo su oni sretniji otišli kući budući je Hajduk pogocima Ivan Dolček u 49. minuti, Mije Caktaša u 55. minuti, koji je realizirao kazneni udarac, te debitanta u dresu Splićana, Nigerijca Samuela Eduoka u 86. minuti osigurao uvjerljivu gostujuću pobjedu.

Inače, prvo poluvrijeme bilo je i više nego dobro za Varaždin budući su nakon uvodnog dijela i dominacije Hajduka preuzeli inicijativu i većinom bili kvalitetnija momčad na terenu. Upravo je trener domaćih, Borimir Perković, nakon utakmice izrazio žaljenje za tim dijelom susreta.

-Da smo u tim trenucima dominacije postigli pogodak utakmica bi otišla sasvim u drugom smjeru. Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi, ali mislim da je rezultat od 0:3 malo previsok – izjavio je Perković. Dodao je da je apsolutno zadovoljna kako je njegova momčad izgledala na terenu u prvom dijelu i u fazi napada ali i obrane.

Nakon toga, početkom drugog poluvremena, Varaždin je imao malu krizu u igri i već nakon prvih šest minuta nastavka gubio je 0:2. Perković je kazao da je utakmica praktički tada bila riješena iako je ostalo još puno do kraja.

Posebno nezadovoljan nakon susreta bio je Leon Benko koji je uoči početka susreta primio nagradu Sportskih novosti za najbolje ocijenjenog igrača u 2. HNL u protekloj sezoni.

-Žao mi je zbog toliko publike što opet poklanjamo golove i mislim da bismo se trebali zapitati. Nismo opasni prema naprijed, draže mi je izgubiti 10:0 pa znam da sam imao tri-četiri mrtve šanse. Razočaran sam, ako je u meni problem spreman sam sjesti na klupu, no neki bi se trebali zapitati kako igramo. Realan je manjak kvalitete, no kad igraš doma, pred toliko publike, trebaš srce ostaviti na terenu. Raditi za tog 12. igrača. Mislim da je ovo sramota, bez obzira što je to Hajduk – izjavio je Benko za Sportske novosti.

s.kalajdžija/sjever.hr 29.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.