Now Reading:
Ne piše nam se dobro – nakon vrućina snažna promjena koja će trajati danima!
Full Article 2 minutes read

Ne piše nam se dobro – nakon vrućina snažna promjena koja će trajati danima!

Prognoze DHMZ-a se ostvaruju – Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val, a najgore će biti danas i sutra.

Na varaždinskom području četvrtak će biti pretežno sunčan, samo će sredinom dana prolazno biti umjerene naoblake. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura bit će oko 31 °C.

Sutra će biti još toplije, no u drugom dijelu dana mogući su pljuskovi i grmljavina. U nekim će dijelovima središnje Hrvatske biti i jačeg olujnog nevremena.

-Uz pretežno sunčano vrijeme u četvrtak i petak opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje povećat će se i u unutrašnjosti, posebice u središnjoj Hrvatskoj, gdje najviša temperatura može dosezati i 35 °C, a noći bi mogle biti tople. No bit će sve nestabilnije, uz porast vjerojatnosti pljuskova i grmljavine, najprije u gorju, u petak i u središnjoj Hrvatskoj, zatim i u ostalim kopnenim krajevima, pa i na većini Jadrana, osobito na njegovom sjevernom dijelu. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme – prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.
Prema novim prognozama, subota će početi dobro, uz sunce i pokoji oblak, ali već sredinom dana očekuje nas novo pogoršanje. U večernjim bi satima moglo biti i jačeg nevremena s tučom. U subotu temperatura neće prelaziti 28 stupnjeva.

U nedjelju pak će dnevna temperatura pasti na svega 23 stupnja, uz ponovo jaku kišu i grmljavinu.

Kiša i grmljavina očekuju nas i prvog dana novoga tjedna, a od utorka bi trebalo biti stabilnije i ponovo toplije.

Biometeorološka prognoza za četvrtak


Nastavlja se vruće razdoblje zbog čega će se mnogi ljudi žaliti na umor, slabost i manjak energije. Na području Karlovca i Gospića će prevladavati umjerena opasnost od toplinskog vala, a na području grada Zagreba i cijelog Jadrana te unutrašnjosti Dalmacije velika opasnost. Svima se preporuča prilagoditi dnevne aktivnosti temperaturnim uvjetima i izbjegavati suvišne napore. Kroničnim bolesnicima se preporuča odmor u rashlađenim prostorima.

www.sjever.hr/aktualno.hr

25.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.