Now Reading:
U ČETIRI ŽUPANIJE U SJEVERNOJ I SREDIŠNJOJ HRVATSKOJ SLOBODNO 632 MJESTA U SREDNJIM ŠKOLAMA – pogledajte stanje po županijama!
Full Article 2 minutes read

U ČETIRI ŽUPANIJE U SJEVERNOJ I SREDIŠNJOJ HRVATSKOJ SLOBODNO 632 MJESTA U SREDNJIM ŠKOLAMA – pogledajte stanje po županijama!

škola

Ljetni rok upisa je završen, a u srednjim školama diljem Hrvatske, nepopunjeno je ostalo čak 5.255 mjesta i to u gotovo svim vrstama programa – gimnazijama, trogodišnjim i četverogodišnjim strukovnim školama, u programima obrazovanja za vezane obrte u trajanju od tri godine.

Mjesta više nema u programima obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije medicinska sestra/tehničar opće njege u trajanju od pet godina, gdje je planirana kvota od 973 upisanih popunjena.

Prema tablici objavljenoj u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole i ažuriranoj ove srijede, najviše je slobodnih mjesta ostalo u Gradu Zagrebu, 1.062, zatim u Osječko-baranjskoj županiji 529, u Splitsko-dalmatinskoj 476 te u Vukovarsko-srijemskoj 432.

Dodajmo da je u srednjim školama u Varaždinskoj županiji ostalo 220 slobodnih mjesta. U Međimurskoj županiji u srednje škole može se upisati još 114 učenika koliko je ostalo slobodnih mjesta u srednjim školama u toj županiji. U Koprivničko-križevačkoj slobodnih je 107 mjesta te u Krapinsko-zagorskoj županiji njih 191.

s.kalajdžija/sjever.hr/srednja.hr 25.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.