Now Reading:
Župan s predstavnicima Konzervatorskog odjela Bjelovar obišao dvorac Inkey
Full Article 2 minutes read

Župan s predstavnicima Konzervatorskog odjela Bjelovar obišao dvorac Inkey

koren dvorac

Nakon što je na nedavnom javnom nadmetanju Koprivničko-križevačka županija kupila dvorac Inkey u Općini Rasinja, Županijska je uprava intenzivirala aktivnosti oko pripreme projektnih zadataka i dokumentacije kako bi ovaj zapostavljeni dragulj kontinentalnog turizma ponovo dobio svoj stari sjaj.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije prošlog je tjedna održalo radni sastanak s predstavnicima Virovitičko-podravske županije gdje su dobivene korisne dokumentacije i smjernice kako što efikasnije pripremati projekt obnove dvorca kroz europske fondove, a danas je u Županijskoj upravi održan i sastanak s predstavnicima Konzervatorskog odjela Bjelovar.

Župan je pročelniku Konzervatorskog odjela Milanu Pezelju i suradnicima prezentirao okolnosti kupovine dvorca te neke od planova koji su vezani za razvoj  turizma te oplemenjivanje  turističke ponude Koprivničko-križevačke županije u kojoj će dvorac Inkey nakon temeljite obnove imati vodeću ulogu. Pročelnik Pezelj je upoznao prisutne s povijesnim činjenicama te kategorijama zaštićenih kulturnih dobara uz napomenu kako po pitanju dvorca Inkey postoji mogućnost da se određeni dijelovi sačuvaju u izvornom obliku.

Nakon sastanka sudionici su obišli posjed dvorca Inkey, a uz župana Korena i predstavnike Konzervatorskog odjel Bjelovar obilasku su prisustvovali ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Željka Kolar i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović.

www.sjever.hr 21.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.