Now Reading:
FOTO: ONI ZNAJU SVOJ POSAO Dario Pocedulić i Krunoslav Mužic pobjednici su 14. natjecanja orača Varaždinske županije
Full Article 3 minutes read

FOTO: ONI ZNAJU SVOJ POSAO Dario Pocedulić i Krunoslav Mužic pobjednici su 14. natjecanja orača Varaždinske županije

orači

Na 14. natjecanju orača Varaždinske županije pobjedu su odnijeli Krunoslav Mužić u kategoriji plugova ravnjaka i Dario Pocedulić u kategoriji plugova premetnjaka.

Natjecanje je održano u subotu, 20. srpnja, u Malom Bukovcu na parceli Texas OPG-a Mužic Krunoslav u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije, u suradnji s Varaždinskom županijom te Općinom Mali Bukovec i Ministarstvom poljoprivrede.

Otvorio ga je zamjenik župana Tomislav Paljak, a prisutni su bili i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek te saborska zastupnica Božica Makar.

– Čestitam svima, u velikom broju okupljenim natjecateljima, a posebice po prvi puta prijavljenim natjecateljicama koje su danas pokazale svoje znanje i umijeće u oranju u poslu koji je iznimno težak i zahtjevan. U županijskom proračunu za ovu godinu smo za direktne potpore u poljoprivredi osigurali 4.108.000 kuna, što je 1,1 milijun kuna više nego prošle godine. Time potičemo ulaganja, ali i osiguranje poljoprivredne proizvodnje putem EU fondova.

Drago nam je da je interes za našu mjeru i osiguranje sve veći, čime na najbolji način štitimo usjeve i nasade o kojima vi danonoćno brinete. Potpora poljoprivrednicima će i dalje biti jedan od prioriteta u Varaždinskoj županiji, a s obzirom na to da sredstava za osiguranje kroz Mjeru 14 još ima, i imajući u vidu ćudljivo ljetno vrijeme, još jednom pozivam poljoprivrednike, koji to još nisu učinili, da se osiguraju po jedinstvenom županijskom modelu – istaknuo je zamjenik Paljak.

Nagrade je uručila i natjecanje vodila Mara Bogović, voditeljica Uprave za stručnu podršku u razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, ispostave Varaždin.

Pobjednici, Dario Pocedulić i Krunoslav Mužic, će predstavljati Varaždinsku županiju na 17. Državnom natjecanju koje će u rujnu biti održano u Sunji.

www.sjever.hr 21.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.