Now Reading:
NAJVAŽNIJI PROJEKT I JOŠ JEDAN MEĐIMURSKI TURISTIČKI ADUT – Vidikovac na Mađerkinom bregu
Full Article 4 minutes read

NAJVAŽNIJI PROJEKT I JOŠ JEDAN MEĐIMURSKI TURISTIČKI ADUT – Vidikovac na Mađerkinom bregu

štrigova

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Štrigova proslavila je svoj dan, ovaj put u sasvim neobičnom i jedinstvenom ambijentu, u novootvorenoj hali tvrtke NDK. Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Blaženka Heric koja je istaknula složnost i aktivnost Vijeća, udruga i mještana općine Štrigova. Najvažnije projekte i aktivnosti koje su odrađene u proteklih godinu dana spomenuo je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik.

Svečane sjednice našeg Općinskog vijeća već tradicionalno održavamo na različitim lokacijama, a ovogodišnja sjednica smjestila se u radne prostorije koje čeka svijetla budućnost i koje predstavljaju napredak našeg kraja u gospodarskom području.”, poručio je načelnik Rebernik te dodao da osim što je konačno riješen problem nekadašnje tvrtke Tijara koju je preuzela tvrtka NDK, završeni su radovi i u potpunosti je opremljen Centar za sport i rekreaciju, nabavljeno je 14 električnih bicikala koji će dopuniti turističko-sportsku ponudu te je u planu gradnja biciklističkog centra, sanirana su klizišta u Železnoj Gori i Svetom Urbanu, modernizirane su nerazvrstane ceste, podiže se komunalni standard općine, a brojnim mjerama ulaže se u djecu i mlade.

Najvažniji projekt – Vidikovac na Mađerkinom bregu

Mnogo je učinjeno po pitanju razvoja općine Štrigova u svim područjima, što je pohvalio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je posebno istaknuo izgradnju Centra za posjetitelje Sveti Jeronim i projekt Vidikovca na Mađerkinom bregu čijom će realizacijom turizam Štrigove i Međimurja dobiti potpuno novu dimenziju. “Općina Štrigova jedna je naših najprepoznatljivijih turističkih destinacija zahvaljujući prekrasnoj prirodi, enogastronomiji, tradiciji, ali i sadržajima koji su iz godine u godinu kvalitetniji. Projekt Vidikovca naš je najveći projekt u turizmu, a njime ćemo zaokružiti turističku ponudu gornjeg Međimurja te očekujemo potpuno drukčije brojke u turizmu. Štrigova ima potporu Međimurske županije u svim projektima i osiguravanju kvalitetne budućnosti za naše mlade generacije, a ova općina se može pohvaliti brojnim perspektivnim i uspješnim pojedincima.”

Sjednici su nazočili brojni gosti, pripadnici kulturnog, političkog i društvenog života općine Štrigova među kojima su bili izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Sonja Ivoš, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Općine Razkrižje Stanko Ivanušić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, župnik Kristijan Kuhar te načelnici susjednih općina.

Dodijeljena općinska priznanja

Tradicionalno, dodijeljena su priznanja i nagrade za najuspješnije. Za odlične rezultate u osnovnoškolskom obrazovanju nagrađeni su Leonora KuqiPatrik JambrovićLaura KnechtlAntonia Šajnović, Aleks ŠinkoTihana TomšićDora Horvat i Karla Hanc, a za ostvarene rezultate na natjecanjima nagrađeni su Gracie SlokanLuka ŠafarićMagdalena Žižek, kao i članovi Velikog zbora Osnovne škole Štrigova koji su pod vodstvom Nore Nemec osvojili srebrnu plaketu na državnom natjecanju te članovi Karate kluba Štrigova Mateja JakopićFran Sabolčec i Aleks Šinko koji su pod vodstvom trenera Siniše Stankovića osvojili odlične rezultate na europskom prvenstvu.

Metalskoj tvrtki NDK uručeno je priznanje za ostvarene rezultate u gospodarstvu. Od svog osnutka tvrtka je napredovala strelovitom brzinom, proširila proizvodnju, povećala promet te je dobitnica nagrade Županijske gospodarske komore Zlatna kuna u svojoj kategoriji.

Svečanu sjednicu svojim su nastupima u kulturno-umjetničkom dijelu programa obogatili Leonora i Larisa Kuqi, Veliki zbor OŠ Štrigova i Ženska vokalna skupina Stridonne.

www.sjever.hr 21.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.