Now Reading:
Novi tjedan donosi više sunca, ali i novo nevrijeme. Doznajte kad nam se vraća ljeto
Full Article 2 minutes read

Novi tjedan donosi više sunca, ali i novo nevrijeme. Doznajte kad nam se vraća ljeto

drava

Mnogima je već „preko glave” ovog nestabilnog vremena, temperatura nižih nego što su inače u ovo doba godine, a da ne govorimo o čestim pljuskovima, grmljavini, olujnom vjetru – svako malo neki dio Hrvatske zahvati nevrijeme, a i tuča je postala gotovo uobičajena.
One prave stabilizacije vremena još uvijek nema na vidiku, pravo se ljeto još ne vraća, ali prema najavama iz DHMZ-a početak novoga tjedna neće biti loš. Ali samo početak!

Danas će biti djelomice sunčano, od sredine dana uz umjeren razvoj oblaka no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura bit će oko 23 °C.

U utorak slično vrijeme, sa stupanj višom temperaturom, a u srijedu će biti još toplije – dnevni bi maksimalac mogao iznositi oko 26 stupnjeva.

Uživajte u prvom, jer nam drugi dio tjedna ponovo donosi pljuskove, grmljavinu, nevrijeme, a u četvrtak i petak nas očekuje i blagi pad temperature.

Za utjehu – prema trenutnim najavama, kad preživimo četvrtak i petak moći ćemo konačno uživati u pravom ljetu. U subotu bi se živa u termometru mogla popeti i do 28 stupnjeva, a slično bi vrijeme moglo biti i u nedjelju.
Strpimo se još malo pa će nam se ljeto vratiti!

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak
Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Podržavat će dobro raspoloženje i dobru koncentraciju kod većine ljudi. Ni kronični bolesnici ni meteoropati neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 15.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.