Now Reading:
BATINIĆ I FERENČAK: Nema razloga da se Posavca baca van iz HNS-a
Full Article 3 minutes read

BATINIĆ I FERENČAK: Nema razloga da se Posavca baca van iz HNS-a

posavec štromar

Međimurski župan i kandidat za novog šefa HNS-a, Matija Posavec, danas se ispričao članovima HNS-a što je stranka prije dvije godine ušla u koaliciju s HDZ-om te izjavio kako smatra da je vrijeme da HNS sada taj savez napokon raskine i da građani ove godine idu na prijevremene izbore – donosi Jutarnji.hr.

“Ja jednako mislim danas i prije dvije godine, ali ovi europski izbori su mi donijeli drukčiju percepciju. Ovo je dobar trenutak da vidimo kako dalje, ne samo HNS nego i cijela politička scena. Ovo što se danas događa, nije dobro i treba mijenjati”, rekao je i istaknuo da je glavni razlog zašto je HNS ušao u vladajuću koaliciju bila kurikularna reforma.

Izbori u stranci
Ta je izjava još jedan znak da HNS postaje problem Plenkovićeve koalicije, a ona dolazi samo nekoliko dana nakon što je otišao ministar uprave Lovro Kuščević, ponukan višetjednim medijskim napisima o sumnjivim nekretninskim poslovima na Braču, zbog čega je pritisak na Plenkovića, kao koalicijskog partnera, ponajviše radio HNS.

Posavčevi stranački kolege, proizlazi iz razgovora koje smo jučer vodili neposredno nakon njegova intervjua, službeno mu ne zamjeraju što je koaliciju s HDZ-om nazvao “mrakom hrvatske politike”. Podsjećaju da slične stavove javno iznosi najmanje dvije godine, a pojačano otkako je počela kampanja za unutarstranačke izbore.

“Posve je legitimno da on kao kandidat za predsjednika šalje poruke kako bi ga članovi izabrali. Naravno da ne mislim da bi ga zbog toga trebalo izbaciti iz stranke, Bože sačuvaj, iako su naša mišljenja po pitanju uloge HNS-a u ovoj koaliciji oprečna. Za razliku od njega, ja mislim da HNS ima još posla u ovoj koaliciji, ali i da smo dosad napravili nevjerojatan posao. To što je Blaženka Divjek uvela kurikularnu reformu ne znači da bismo iz koalicije trebali izaći, pa država je preozbiljna stvar da bi se savezi samo tako napuštali i stvarali. Ja sve to vidim kao dio kampanje, ali podsjećam da odluku o koaliciji donose tijela stranke, odnosno Središnji odbor stranke koji broji stotinu članova”, izjavio je za Jutarnji glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak.

Milorad Batinić, član središnjeg odbora HNS-a i predsjednik Kluba zastupnika stranke, za Jutarnji je također izjavio da Posavca zbog njegovih izjava ne treba izbacivati i dodao da “nije jedini koji ima takvo mišljenje, iako su oni u manjini”…više čitajte na
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/burne-reakcije-na-istup-hns-ovog-zupana-koji-trazi-prekid-koalicije-s-hdz-om-i-prijevremene-izbore-ferencak-imamo-jos-posla/9120479/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 15.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.