Now Reading:
Na Ljetnoj akademiji u Novom Sadu najavljene nove aktivnosti Varaždinske županije
Full Article 3 minutes read

Na Ljetnoj akademiji u Novom Sadu najavljene nove aktivnosti Varaždinske županije

novi sad vzz

Varaždinska županija prisutna je na Ljetnoj akademiji AER-a u Novom Sadu u Srbiji, a predstavljaju ju Hrvoje Kovač, predsjednik Pododbora za mlade Odbora 3 Skupštine europskih regija (AER-a), županijski vijećnik i zamjenik gradonačelnika Lepoglave, Mihael Slunjski, član Savjeta mladih Varaždinske županije i Maja Zuber, viša stručna suradnica za regionalni razvoj i europske poslove.

Ljetna akademija AER-a odvija se svake godine u drugom gradu u trajanju od nekoliko dana, a ove je godine domaćin od 1. do 5. srpnja Europska prijestolnica mladih 2019. godine, Novi Sad. Podsjetimo, za isti naslov pretendira i Varaždin 2022. godine.

Ljetna akademija održava se pod sloganom „Mladi su budućnost, mladi su Europa“, a teme koje su pokrivene radionicama i panel diskusijama su participacija mladih u politici i jače uključivanje mladih u procese odlučivanja na europskoj razini, mladi i ekologija, (i)migracija stanovništva na svjetskoj razini. Izneseni su primjeri dobrih i loših praksi s ciljem poticanja na razmišljanje mladih o promjenama u regionalnom kontekstu.

Održane su radionice i o poduzetništvu za mlade kao uvertira u projekt na razini AER-a koji je inicirao župan Čačić, inače predsjednik Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade Skupštine europskih regija. Kao nastavak projekta najavljen je stručni skup o obrazovanju za poduzetništvo za mlade u Varaždinu u studenom ove godine.

Ljetna akademija je okupila stotinjak predstavnika regija članica AER-a iz raznih dijelova Europe. Iz Hrvatske se pozivu odazvala samo Varaždinska županija, koja u okviru te organizacije provodi i priprema čak šest programa i projekata.

Varaždinska županija imala je i razlog više za posjet Vojvođanima – u planu je njihovo priključivanje Savezu Alpe-Jadran, kojim predsjedava varaždinski župan Radimir Čačić i produbljivanje već započete međunarodne suradnje.

www.sjever.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.