Now Reading:
Biti će sunca i vrućine, ali moguće je i grmljavinsko nevrijeme
Full Article 2 minutes read

Biti će sunca i vrućine, ali moguće je i grmljavinsko nevrijeme

prognoza

Lioanj 2019. najtopliji je mjesec lipanj ikad zabilježen na planetu Zemlji. Ljeto je tek počelo, ali temperaturni rekordi već su probijeni.

Podaci agencije Copernicus Climate Change Servicea (C3S), službene agencije koja djeluje pri Europskoj uniji, pokazali su kako su prosječne temperature za ovogodišnji lipanj u Europi bile dva stupnja iznad uobičajenih vrijednosti, a isti mjesec bio je najtopliji otkako se mjeri temperatura na Zemlji.

Slično se nastavlja i u srpnju, barem na početku, budući su temperature visoko iznad 30 stupnjeva Celzijevih. A prema prognozi DHMZ-a u srijedu nas očekuje u unutrašnjosti djelomice sunčano i manje vruće, a mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak, osobito popodne u gorskim područjima.

Na Jadranu i dalje vruće i sunčano, dok poslijepodne u Istri uz jači razvoj oblaka može biti pokojeg pljuska. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a duž ostatka obale popodne uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Sredinom dana bura će prolazno oslabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 31, na moru od 31 do 35 °C.

U četvrtak također u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice će biti kiše ili ponekog pljuska praćenog grmljavinom. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Duž obale većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u noći i ujutro i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 26. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 29 na kopnu te od 31 do 35 °C na Jadranu.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.