Now Reading:
U Dom zdravlja Čakovec stigla tri nova vozila za sanitetski prijevoz
Full Article 3 minutes read

U Dom zdravlja Čakovec stigla tri nova vozila za sanitetski prijevoz

Vozni park Doma zdravlja Čakovec od danas je bogatiji za tri nova sanitetska vozila, a tim je povodom danas održana konferencija za novinare.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač naglasila je da je ulaganje u nabavku vozila korak naprijed u poboljšanju kvalitete primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji. Kazala je da je to još jedan dokaz brige o infrastrukturi i uvjetima rada djelatnika, kao i o uvjetima koji očekuju pacijente, dodavši da se godišnje na ovom području obavi 28 tisuća sanitetskih prijevoza.

“Puno je to pacijenata, odnosno prijevoza i raznih potreba koje nastojim zadovoljiti. Kupnjom nova tri vozila značajno se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta prijevoza. Unatoč velikim ulaganjima od 40 milijuna kuna u infrastrukturu, nismo zaboravili ni ulaganja u vozila. Izgradnjom novog Doma zdravlja nismo ni u jednom segmentu zakinuli primarnu zaštitu ili brigu za pacijente”, kazala je pročelnica te dodala da je nabavka vozila zahtijevala oko 850 tisuća kuna sredstava, dok ukupna ulaganja, od izgradnje novog objekta Doma zdravlja, do svih ostalih ulaganja u primarnu zaštitu u Međimurskoj županiji, iznose više od 60 milijuna kuna.
Podsjetila je da Dom zdravlja u ovom trenucima provodi dvije specijalizacije ukupne vrijednosti oko 3 milijuna kuna te da s diljem županije obnavljaju ambulante za što je osigurano oko 7 milijuna kuna.
Sanitet Doma zdravlja je uveo i pripravnost, a pronađen je i način da sam Dom osigurava sredstva za financiranje vozača i tehničar.

Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, istaknuo je da se vozni park obnavlja kontinuirano te dodao da rade sve što je u njihovim mogućnostima da pacijentima osiguraju što bolje uvjete.

“Jako smo osjetljivi na ljude koji odlaze na težak put za Zagreb i nastojimo im svakako osigurati što bolje uvjete. Jako vodimo pažnju o našem ljudstvu, imamo 16 vozača, odnosno 8 timova. Oni dnevno obavljaju 6 do 8 odlazaka u Zagreb, šo je godišnje 780 tisuća kilometara, dok je prije devet godina bilo 580 tisuća kilometara na godišnjoj razini. Tu je stalno povećanje kilometraže na godišnjoj razini”, brojke su koje je iznio ravnatelj. Kazao je i kako su u dogovoru sa županijom osigurali pripravnost, kako bi mogli reagirati u bilo kojem dijelu dana ili noći.
“To je svakako na dnevnoj razini minimalno jedan odlazak u Zagreb”, kazao je ravnatelj Vrčić.
Najavio je da će se ulaganja u sanitetski prijevoz nastaviti, budući da je to važan segmente u radu Doma zdravlja.

Inače, nabavku je sufinancirao sam Dom zdravlja s 30 posto potrebnih sredstava. Uz nova tri vozila, Dom zdravlja Međimurske županije ima 15 sanitetskih vozila, dok je ukupno u voznom parku Doma 40-ak vozila. Upravo stoga, Dom zdravlja ima svoju radionicu u kojoj sami popravljaju vozila što stvara dodatnu uštedu.

s.kalajdžija/sjever.hr

03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.