Now Reading:
Bandić otvorio “Picokijadu”, a nakon toga uslijedila bitka
Full Article 3 minutes read

Bandić otvorio “Picokijadu”, a nakon toga uslijedila bitka

picokijada

Svečanom povorkom uzvanika, organizatora, pokrovitelja, i sudionika scenskog prikaza „Legenda o Picokima“ od Poduzetničkog inkubatora prema utvrdi Stari grad u Đurđevcu, u subotu 29. lipnja službeno je započelo održavanje 51. Picokijade, jedne od najvećih turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske.

Prije samog scenskog prikaza Legende koju je i ove godine režirao redatelj Krešimir Dolenčić na tekst Vida Baloga, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči simbolički je predao ključeve Grada kapetanu Staroga grada, a u svom govoru zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije te Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, Hrvatskom saboru, Ministarstvima kulture i turizma te Gradu Zagrebu. kao pokroviteljima Picokijade.

Brojne posjetitelje pozdravio je župan Darko Koren čestitavši svima koji su sudjelovali u pripremi trodnevne manifestacije uz želju da se prikaz tradicije i povijesti koja privlači velik broj turista u županiju nastavi na tako visokoj razni.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči zahvalio je svim pojedincima i udrugama koji svake godine pomažu u ostvarenju i oživljavanju Legende.

„Oko 3.000 ljudi sudjeluje u priredbama koje se događaju za manifestaciju i to sve zajedno jedan je veliki zalog očuvanju naše kulturne baštine i tradicije. Picokijada je primjer sinergije ljudi, gospodarstva i jedinica lokalne samouprave na očuvanju kulturne i tradicijske baštine“, istaknuo je gradonačelnik Janči.

Picokijadu je službeno otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić nakon čega je uslijedio spektakularni scenski prikaz velike bitke i obrane Đurđevca od Turaka u kojoj je sudjelovalo preko 350 sudionika, a večer je kulminirala vatrometom i koncertom grupe Vatra pod zidinama utvrde.

www.sjever.hr 01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.