Now Reading:
Ovaj vikend policija u pojačanoj akciji – u kojima županijama su najavljene akcije
Full Article 3 minutes read

Ovaj vikend policija u pojačanoj akciji – u kojima županijama su najavljene akcije

policija

‘U dane vikenda, od 21. do 24. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća’, najavljeno je iz PU zagrebačke.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14 sati, u petak, 21. lipnja do 7 sati, u ponedjeljak, 24. lipnja, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista. 

U sklopu pojačanog nadzora, od 14,00 sati, u petak, 21. lipnja do 16 sati, nedjelja, 23 lipnja, provodit će se pojačani nadzor kretanja mopeda, motocikala i bicikala na području Postaje prometne policije  Koprivnica, dok će se dana 21./22. lipnja 2019. godine na području Policijske postaje Križevci provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Od 21. do 23. lipnja, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, održat će se 22. Roosters Moto meeting u koprivničkom Kampusu. Prema najavama organizatora na rečenom okupljanju očekuje se veći broj vozača motocikala i mopeda, ali i drugih kategorija vozača, posjetitelja s područja Koprivničko – križevačke županije, ali i s područja cijele Hrvatske te inozemstva. Povećana frekvencija prometovanja očekuje se u popodnevnim i noćnim satima dana 22./23. lipnja.

www.sjever.hr/poslovni.hr 22.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.