Now Reading:
Održani sportski susreti Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije
Full Article 2 minutes read

Održani sportski susreti Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije

umirovljenici zagreb

Tradicionalne sportske susrete svojih članova, ove godine u Velikoj Gorici, organizirala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUUZŽ). Sudjelovalo je oko 1550 umirovljenika, od kojih se njih 1050, u sedam sportskih disciplina, i natjecalo.

„Tako veliki broj umirovljenika na sportskim susretima ne može okupiti ni jedna druga zajednica. Naravno, da nema Županije, koja nas u tome financijski podržava, ni mi ne bismo mogli ovo organizirati. Zna Županija da smo svojim dosadašnjim radom zaslužili ovakvu podršku“, komentirao je Josip Jakopač, predsjednik ZUUZŽ-a. U ime Županije susrete je otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Umirovljenicima i ovom prigodom dajemo podršku. Financijski, a ne deklarativno, podržavamo njihove projekte. Iz proračuna za potrebe udruga umirovljenika godišnje izdvajamo milijun kuna“, izjavila je zamjenica Žužak, dodavši da veliki broj okupljenih dokazuje da su ljudi treće životne dobi i dalje aktivni, natječu se i druže. 

“Dok ima zdravlja i zajedništva, čemu danas svjedočimo, u drugi plan padaju teškoće zbog niskih mirovina…“, dodala je zamjenica.

Uvodno su sudionike susreta pozdravili gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić i predsjednica Udruge umirovljenika Velike Gorice Vera Šebrek, a kratko se prisutnima obratila i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 19.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.