Now Reading:
U Krapini predstavljena Spomen knjiga “Darivatelji krvi 100+”
Full Article 2 minutes read

U Krapini predstavljena Spomen knjiga “Darivatelji krvi 100+”

spomen knjiga DCKGK

U petak je u Krapini u prostorima Društva crvenog križa Krapina predstavljena Spomen knjiga “Darivatelji krvi 100+”. Spomen knjiga izdana je kako bi se sačuvala uspomena na najistaknutije darivatelje krvi koji godinama daruju jedan dio sebe i na taj način pomažu drugima.

Na području Krapinsko-zagorske županije danas je 130 darivatelja koji su svoju krv dali više od 100 puta, a samo jedna doza krvi može spasiti tri života.

Ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović rekao je kako je ova knjiga dar i zahvala svima koji su krv dali 100 puta, pa i više. Na taj način darovali su nekome drugom život, a riječ je o muškarcima koji su krv dali 100 puta i ženama koje su krv dale 75 i više puta.

Na predstavljanj Spomen knjige prisustvovao je i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek koji čestitao svima koji su zaslužni da se ova knjiga izda, a i svima zbog kojih je ova knjiga izdana, te uputio čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.

Gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović koji je i sam darivatelj krvi zahvalio je svima koji daruju krv, bez obzira koliko su je puta dali.

Nakon predstavljanja knjige učenice SŠ Krapina održale su modnu reviju odori Crvenog križa koje su je mijenjale kroz povijest.

m.sopek/sjever.hr 16.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.