Now Reading:
Podravski motivi i na dječjem odjelu koprivničke bolnice
Full Article 2 minutes read

Podravski motivi i na dječjem odjelu koprivničke bolnice

motivi u bolnici

Dašak tradicije uoči jubilarnih 25. Podravskih motiva osjetili su i mali pacijenti na Dječjem odjelu koprivničke bolnice i to zahvaljujući Društvu naša djeca i obitelji Erdec iz Peteranca.

U sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ održana je zanimljiva radionica na kojoj je Katica Erdec pokazala osnove i umijeće izrade peteranskog veza filea koji je 2015. godine uvršten na listu preventivno zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Njen suprug Ivo predstavio je izradu malih drvenih tački i raznih tradicijskih igračaka što je pobudilo veliku pažnju djece, posebice dječaka koji su s velikim oduševljenjem prionuli izradi igračaka.

Osim mališana radionica je privukla i roditelje, te osoblje Pedijatrije koje je i po završetku smjene ostalo na druženju s djecom pored ostalog igrajući pomalo zaboravljenu igru Mlin. Mali pacijenti nisu skidali osmijeh s lica, a posebno veselje je nastalo kada je obitelj Erdec na kraju Pedijatriji poklonila veliku kutiju punu ručno rađenih drvenih igračaka i sliku s peteranskim fileom.

Svi zajedno poželjeli su da slika što prije ukrasi zidove nove Pedijatrije, te da u njima mališani mogu provozati drvene tačke i uživati u novim zanimljivim projektima Društva naša djeca.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 16.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.