Now Reading:
OD NOĆAS SKUPLJA CESTARINA Evo do kad vrijede nove cijene
Full Article 2 minutes read

OD NOĆAS SKUPLJA CESTARINA Evo do kad vrijede nove cijene

autocesta

Noćas u ponoć počela je primjena sezonskih cijena cestarina na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) pa su za pojedine skupine vozila cijene porasle za 10 posto.
Sezonske cijene cestarina primjenjuju se za I.A te I. i II. skupinu vozila, dok se na III. i IV. skupinu vozila poskupljenje ne primjenjuje.

Podsjetimo, I.A skupina su motocikli, motorni tricikli i četverocikli, I. skupina su motorna vozila s dvjema osovinama, visoka do 1,90 metara, a II. skupina su: a) motorna vozila s dvjema osovinama, visoka više od 1,90 metara, čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3500 kilograma; b) motorna vozila s dvjema osovinama, visoka manje od 1,90 metara, koja vuku priključno vozilo, neovisno o broju osovina i visini priključnoga vozila.
Skuplju ćemo cestarinu plaćati sve do 14. rujna do 23:59:59 sati.
Cijena cestarine na relaciji Zagreb – Dugopolje (Split) za I. skupinu vozila odnosno osobne automobile porasla je sa 181 na 200 kuna, Zagreb – Karlovac s 19 na 21 kunu, Zagreb – Rijeka sa 70 na 77 kuna, a Zagreb – Lipovac sa 128 na 141 kunu.

www.sjever.hr 15.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.