Now Reading:
Sjever Hrvatske zahvatio vrhunac toplinskog vala – Krapina najtoplija sa 33 stupnja u hladu
Full Article 2 minutes read

Sjever Hrvatske zahvatio vrhunac toplinskog vala – Krapina najtoplija sa 33 stupnja u hladu

prognoza

Sjever Hrvatske, kao i ostatak zemlje, zahvatile su velike vrućine, a najviše temperature, odnosno vrhunac toplinskog vala očekuje se u petak i subotu. I dok se najviše temperature tek očekuju sjever Hrvatske danas se “kuhao” na temperaturama iznad 30 stupnjeva. Tako je najtoplija bila Krapina koja je između 16 i 17 sati bila zagrijana na gotovo 33 stupnja Celzijeva. Križevci su imali 32 stupnja u hladu dok je “najhladnije” bilo u Varaždin u to vrijeme “samo” 31 stupanj. Slične su temperature bile i u Koprivnici i Čakovcu.

Za sutra prognostičaru najavljuju temperature iznad 35 stupnjeva Celzijevih. Za petak i subotu objavljeno je žuto upozorenje za sjever Hrvatske – Danju vruće. maksimalna temperatura > 33 °C BUDITE NA OPREZU zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

Radi zaštite građana, uveden je sustav upozoravanja na opasnost od vrućine, koje se provodi u razdoblju od 1. svibnja do 15. rujna. Na temelju prognoze temperature zraka za danas i sljedeća četiri dana, DHMZ objavljuje upozorenja na opasnost od vrućine na sljedeće četiri razine: nema opasnosti, umjerena opasnost, velika opasnost i vrlo velika opasnost.

s.kalajdžija/sjever.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.