Now Reading:
Uručena nova oprema Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb
Full Article 2 minutes read

Uručena nova oprema Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb

vatrogasci

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predao vrijednu opremu za spašavanje i pretraživanje.

Grad Zagreb ima najbolje opremljenu vatrogasnu jedinicu kako profesionalnu tako i dobrovoljnu, najviše vatrogasaca i vozila, što se i očekuje od metropole, rekao je gradonačelnik te dodao da su vrhunsko obučeni vatrogasci s vrhunskom opremom imperativ našega grada. Bez obzira na to, želio bih da naši vatrogasci, koji bdiju 24 sata nad gradom, imaju što manje posla i intervencija.

Donirali smo mobilni generatorski agregat na prikolici od 140 kw,  pet cisterni od 1500 litara, opremu za podupiranje u ruševinama, temperaturne rezače kojima se mogu presjeći protuprovalna vrata i vibraskok za tražnje u ruševinama pomoću kojih se može detektirati da li se netko nalazi u njima, objasnio je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacija Pavle Kalinić.

Zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih istaknuo je kako se radi se o tradicionalnoj polugodišnjoj donaciji Grada kojom pomažu zagrebačkom vatrogastvu, odnosno njihovoj operativi.

Nakon primopredaje vatrogasci, koji su ujedno i članovi postrojbe Civilne zaštite za traganje i spašavanje, izveli su demonstraciju s novom opremom.

Tekst i foto Grad Zagreb 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.